Siciliens bedste strande

Her finder du Siciliens bedste badestrande

Der er et utal af små og store strande på Sicilien. Generelt er kvaliteten høj, så du
skal ikke holde dig tilbage, hvis du får lyst til at dase i solen ved kysten eller springe
en tur i det azurblå hav.

Azurblåt hav omfavner Sicilien til alle sider, og det er nemt at få adgang til bølgerne, hvis du skulle få lyst til en kølig dukkert eller måske er vild med at snorkle.
Der er strande ved byerne og midt i byerne. Der er strande omgivet af berusende, naturlig skønhed eller barske klipper. Der er laguner, utilgængelige naturperler, der er komfortable strande og udfordrende strande, og der er strande for familier, dykkere og vandsportsfolk.
Siciliens strande kan kort sagt det hele. Her har vi udvalgt nogle de allerbedste
badestrande på den smukke ø. Vi kunne have valgt mange andre, for generelt er
kvaliteten af strandene høj.

De fleste har sand, men der er også gode strande medsmåsten. De mest populære strande på Sicilien er meget søgte i sommerperioden. Men du kan altid finde en strand med kun få hav- eller solbadende mennesker på. Lej en bil, og find din egen favoritstrand. Det er en af Siciliens mange kvaliteter.
En del sicilianske strande er inddelt i et offentligt område, som er gratis og tilgængelige for alle, og et semi-privat område, en såkaldt lido eller bagno, hvor man typisk skal betale for en liggestol, men hvor der til gengæld er livreddere, børnefaciliteter etc.


Gode strandregler til Sicilien

 • Gå ikke i badetøj på en restaurant, men gerne på en strandbar.
 • Tag en t-shirt over hovedet, før du forlader stranden og går op i byen.
 • På strande (lido eller bagno) med liggestole og parasoller, vælger du den ønskede plads og betaler derefter til opsynsmanden, når han kommer forbi.
 • Læg et håndklæde på den liggestol, du har lejet.
 • Hav kontanter med på stranden til liggestole, is, drikke osv.
 • Hav gerne badetøj på, men bad ikke nøgen eller topløs på almindelige strande.

De bedste strande på Siciliens østkyst


Isola Bella.
Mange af Siciliens bedst kendte strande ligger på østkysten, og en af de
smukkeste er uden tvivl Isola Bella stranden. Den er omringet af høje klipper og opkaldt efter en lille frodig klippeø midt ude i vandet, som stranden rækker ud efter. Ved lavvande kan man gå tørskoet helt ud til øen. Selve stranden er forholdsvist stenet, og man kan derfor med fordel leje en liggestol.
Den lille strand Mazzaro ligger nord for Taormina og er en af de mest populære i området. Det er ikke mindst turen derhen, der er bjertagende. Man ankommer til den lille bugt med svævebane ned over klippeskrænterne fra Taormina og finder her en strand bestående af små fine rullesten. Der er både gratisområder og områder, hvor man kan leje parasoller og liggestole.

Giardini-Naxos, syd for Taormina, er den længste strand i området. Den gyldne strand
består af skiftevis fint sand og småsten og er omkranset af frodig vegetation. Også her er der både gratis områder og mulighed for at leje liggestole. Takket være sine mange barer, spisesteder og restauranter er stranden i Giardini-Naxos også berømt for sit stilfulde natteliv.

Sicilien

Strande andre steder på Sicilien

 
Cefalu
En af Siciliens bedste strande ligger lige ved en lille tætbebygget middelalderby, hvilket giver mulighed for en ualmindelig fotogen strandtur. Cefalu på Siciliens nordkyst klynger sig til siden af en klippe, der rejser sig højt og lodret ud i havet. På det smalle område mellem klippen og havet er der dannet en naturlig strand, hvor farverige fiskerbåde bliver trukket op og badegæsterne kan gå direkte fra byen og ud i det klare hav. Der er flere strande i området, hvoraf mange er fremragende, men stranden ved den historiske bykerne er den bedste. Velegnet for hele familien.

Scala dei Turchi (italiensk for ”den tyrkiske trappe”) er opkaldt efter en kolossal, hvid
klippeformation, der former en slags skæv kæmpetrappe op fra vandet. Den kalkholdige klints klare kontrast til det dybe blå hav skaber en naturlig scenografi om din badetur, der skal nydes hele vejen til solnedgang. Det er muligt at bade både direkte fra den hvide klippe og på strandene i nærheden. Du finder Scala dei Turchi vest for Agrimento nær Porto Empedocle på Siciliens sydkyst.


Mondello er den perfekte strand, hvis man vil studere sicilianerne, mens man solbader.
Den lange kurvede strand med det fine, bløde sand er et yndet udflugtsmål for hele
Palermo. Her mødes man, her slappes der af, og her nyder man livet. Der kan være
tætpakket og livligt, men omgangstonen er altid behagelig og meget civiliseret. Mondello er ideel for familier. Her er alle tænkelige faciliteter, livreddere, snackboder og restauranter i høje og lave prisklasser. Det er muligt at leje liggestole, parasoller og små både. 

Spiaggia dei Faraglioni vest for Palermo er ikke en god strand i traditionel forstand. Man skal komme her for klippelandskabet. Det er muligt at leje en strandstol og beundre udsynet, men den bedste grund til at komme her er muligheden for at svømme blandt klippeformationer, der dukker op af det klare vand som forstenede bølgeplask i
overstørrelse.


Cala Mosche. En af de mere svært tilgængelige strande er Cala Mosche, der ligger i
naturreservatet Vendicari på Siciliens sydøstlige kyst tæt på den arkæologiske udgravning Eloro. Stranden ligger i læ af to store klipper, hvilket gør den rolig og varm selv på en blæsende dag. Den er kun tilgængelig til fods, og der er ingen kommercielle faciliteter. Det gør også, at Cala Mosche ikke bare er en af Italiens smukkeste strande, den er også en af de mindst overrendte.

Park Hotel Silemi
Letojanni - Sicilien
 • Ved strand
 • Hyggeligt hotel
 • Inkl. morgenmad
Udsolgt
Vello D`Oro
Taormina - Sicilien
 • Flot og indbydende
 • Hyggeligt hotel
 • Morgenmad inkl.
10-06 - Totalpris for 2 Voksne
fra kr 5.398,-
Vello D`Oro
Taormina - Sicilien
 • Charmerende kunst hotel
 • Central beliggenhed
 • Morgenmad inkl.
10-06 - Totalpris for 2 Voksne
fra kr 5.398,-