Rejser til Kairo

Næsten 15 millioner turister strømmer til Kairo hvert år for at afkrydse det, der findes på de fleste rejsenes ”must see” liste, nemlig at stå ansigt til ansigt med de storslåede egyptiske pyramider, der blev bygget for over 4500 år siden. Mens mange mennesker lokkes til Kairo af dets gamle historie, indeholder Egyptens hovedstad med over 20 millioner indbyggere uendelige skatte ud over pyramiderne i Giza. Det er en fascinerende sammensmeltning af det gamle og det moderne; kirker og romerske ruiner sammen med skyskrabere og middelalderlige monumenter. Oplev den tidlige kristne historie, gennemse verdens største samling af faraoniske antikviteter, og nyd kaffe i egyptisk stil i den travle Khan El-Khalili - souk(marked). En tur til Kairo efterlader dig med hænder fulde af souvenirs, en glad mave fyldt op af falafel og shawarma, hjerte varme samt varige minder.


På grund af det store antal mennesker kan det være en overvældende oplevelse at besøge Kairo. Langt den enkleste måde at besøge Kairo er fx et par dage efter et Nilkrydstogt, eller du kan tage fra Rødehavet på en éndags eller todags tur med fly til og fra Kairo. En pålidelig og kyndig guide vil eskortere dig gennem alle højdepunkterne og forklare den historiske betydning af de steder, du vil besøge. At være en storby med så stor og fascinerende historie og en udfordrende kultur, er det at have en guide med helt uundværligt. 

 

Nilen, den omstridte længste flod i verden, flyder sammen med Egyptens store hovedstad Kairo, omkranset at med flotte bygninger og ambassader fra hele verden. Fra kysten er udsigten spektakulær og fredelig. Nildalen er hjemsted for de ikoniske pyramider, Kongernes dal, den berømte sfinx og de fantastiske templer Luxor og Karnak.

Værd at se i Kairo

Det Egytiske Museum
Med over 120.000 kunstgenstande huser museet en utrolig udstilling, der skildrer det gamle Egyptens strålende regeringstid. Selvom du ikke er glad for museer, er det egyptiske museum klart et besøg værd under din rejse til Kairo. Mumier, sarkofager, keramik, smykker og selvfølgelig kong Tutankhamens skatte vil forbløffe dig. At udforske museet er at gå på et eventyr gennem tiden, og ingen tur til Kairo er komplet uden det. Museet findes i Downtown Cairo på Tahrir Square.

Pyramiderne og Sfinxen i Giza

Naturligvis ville en tur til Kairo ikke være komplet uden et besøg til Den Store Sfinx og en af ​​verdens syv vidundere, pyramiderne i Giza. Bygget som massive grave til faraoerne står pyramiderne i dag som en ærefrygtindgydende hyldest til det antikke Egyptens magt, organisering og præstationer. Pyramidekomplekset med sfinksen ved Giza omfatter i alt ni pyramider, hvoraf de tre største er opkaldt efter faraoerne Kheops, Khefren og Mykerinos. Dette er de græske navne. De ægyptiske navne er Khufu, Khafra og Menkaura. De seks øvrige pyramider er unavngivne. Tre ligger langs Kheops-pyramidens østside og tre langs med Mykerinos-pyramidens sydside.
Herudover er området fyldt med ruiner af templer og grave.

Sidst, men ikke mindst, finder vi her den velkendte sfinks, løven/katten med Khefrens hoved. Indenfor et område på ca 80 km ligger de betydeligste af Ægyptens pyramider, alle bygget under det 3. og 4. dynasti.


Sfinksen ligger foran Khefren-pyramiden i Giza På knap 100 år er mere end 25 millioner tons kalkstensblokke brugt til dette enorme byggeri. Man skal dog være opmærksom på, at hver pyramide består af skaller uden på hinanden, og kun de yderste rækker i hver skal består af firkantede sten. Det vil sige, at det meste af pyramidens rumfang består af blandede skærver.

Alle pyramiderne ligger på den vestre Nilbred på grænsen mellem landbrugsland og ørken, netop der, hvor vejen til Dødsriget begynder. Man skal dog lige huske på, at Nilens løb har ændret sig; den løb tættere på de tre store pyramider i oldtiden.

Pyramidefelterne i tilknytning til oldtidsbyen Memphis, blandt dem pyramidekomplekset ved Giza, blev i 1979 opført på UNESCOs verdensarvsliste. Andre gravfelter i området, som også hører til dette verdensarvssted, er Saqqara, Dahshur, Abu Rawash og Abusir.

Nyd udsigten fra Cairo Tower
Tårnet er 187 meter højt og tilbyder en fantastisk panoramaudsigt over Kairo. Nyd den forfriskende brise på den tårnhøje terrasse, og udsigten til Nilen. Tårnet har også en roterende restaurant. Tårnet er et af Kairos mest kendte moderne monumenter og betragtes sommetider som Egyptens næstmest berømte vartegn efter pyramiderne i Giza. Det står i Gezira-distriktet på Gezira Island i Nilen, tæt på centrum af Kairo. Sent om morgenen eller eftermiddagen vil du får den klareste udsigt over byen.

Udforsk Khan El-Khalili-markedet
Khan el-Khalili er en massiv souk (marked) i det historiske centrum af det islamiske Kairo, og er en af ​​byens største attraktioner for både lokale og turister. Markedet er kendt for sine overdådige smykker og har nipsgenstande af enhver farve og pris. Gå vild i basarens små gyder, mens du holder øje med de middelalderlige islamiske bygninger på Muizz Street og fusionen af ​​seværdigheder og lugte. Du kan finde alt fra antikviteter til guldgenstande og husholdningsartikler. Oprindeligt bygget som et mausoleum, har strukturen gennemgået mange ændringer og blev til sidst ombygget i det 16. århundrede af Sultan al-Ghuri. Inspireret af den osmanniske stil ligner det meget en tyrkisk basar. Sørg for at bliv sulten, da du skal prøve lokal egyptisk mad på en af ​​de mange caféer, der spænder over markedets sidegader. Prøv den nationale skål i Egypten, Koshari, en blanding af ris, pasta, linser og kikærter toppet med karamelliserede løg og en lækker hvidløg, chili og eddike sauce. Skyl det hele ned med en kop frisk rørsukkersaft. 

Læs mere

Chios - Grækenland

Grecian Castle

Grecian Castle


Chios by - Chios
På forespørgsel

Flot beliggenhed ved strand og centrum. Særlig hyggeligt hotelområde med servering.

Mer info >> Send forespørgsel
Golden Sand

Golden Sand


Karfas - Chios
På forespørgsel

Gode udflugtsmuligheder i nærheden. Om sommeren arrangeres det græske temaaften hver uge.

Mer info >> Send forespørgsel
Evangelia Apartments

Evangelia Apartments


Karfas - Chios
På forespørgsel

Selvbetjente lejligheder med god beliggenhed i Karfas. Kort gangafstand til strand.

Mer info >> Send forespørgsel
Erytha Hotel og Resort

Erytha Hotel og Resort


Karfas - Chios
På forespørgsel

Bo direkte på stranden i karfas. Flere pools og gode restauranter på hotellet

Mer info >> Send forespørgsel
Annades Apartments

Annades Apartments


Karfas - Chios
På forespørgsel

Et lite og trivelig leilighetshotell. Rett ved stranden og kort avstand til minimarked.

Mer info >> Send forespørgsel
Aegean Dream

Aegean Dream


Karfas - Chios
På forespørgsel

Moderne lejligheder med en dejlig beliggenhed mod havet. Kort afstand til strand og centrum

Mer info >> Send forespørgsel
Sun Village

Sun Village


Megas Limnionas - Chios
På forespørgsel

Familievenlige lejligheder lige ved børnevenlig strand og faciliteter som giver en god feriefølelse.

Mer info >> Send forespørgsel
Sea View Resort og Spa Hotel

Sea View Resort og Spa Hotel


Karfas - Chios
På forespørgsel

Hotel med god standard og flot beliggenhed i højden med udsigt mod havet.

Mer info >> Send forespørgsel