paa rundreise i Egypt opplever du pyramidene og mye mer

Rundrejser i Egypten

En rejse gennem "civilisationens vugge"

Oplev pyramider, templer, kongegrave, basarer, Nilen, Det Røde Hav og meget mere.

Egyptens historie er meget speciel, alle har hørt lidt, men ingen har hørt alt. Vi skal opleve historiske Luxor og atmosfæriske Aswan, sejle på Nilen og se pyramiderne i Kairo. Ugens sidste dage er afsat til solrige hviledage i Sharm el Sheikh.

For at forstå det gamle Egypten bør du knække hieroglyffernes kode - den gamle egyptiske skrift, der findes overalt i templer, grave og på papyrusruller.

historie

Luxor, Egypten

Theben, eller Luxor som byen hedder i dag, er første stop på rundturen.

Luxor har gennem flere perioder i Egyptens historie været landets hovedstad, og havde sin storhedstid i ca. 3.500 år siden.

Flere historiske graves stadig, og arkæologer fra hele verden arbejder på at skrive nye kapitler i byens historie.

horus

Nilen

Har du også drømt om at sejle på NiIen? Fra Luxor går turen videre med krydstogtskib.

Nyd dagene, mens du sejler gennem Nildalen i al sin pragt. Her ser man et spændt skel mellem frodig vegetation og glohed ørken. På markerne ser man bønder med primitive redskaber og kvinder, der vasker tøj i vandkanten.

Bliver du træt af de gamle historier, så bestil en drink og lad folket langsomt glide forbi. Det er som et maleri fra Det Gamle Testamente.

farao

Gravkamre i Kongernes Dal

Vi besøger Kongernes Dal, bygget i 1539 f.Kr. - 1075 f.Kr Der er omkring 60 gravkamre her, inklusive Tutankhamons grav, som blev opdaget af Howard Carter i 1922.

Gravkammeret ser "næsten" det samme ud i dag. Området Luxor og Kongernes Dal omtales ofte som "verdens største udendørs museum". I Luxor får man virkelig følelsen af ​​at gå i faraoernes fodspor.

aswan

Djeser-Djeseru Pragtens pragt

Dronning Hatshepsuts tempel, også kendt som Djeser-Djeseru Splendor of Splendors. Graven er midtpunktet i Deir el-Bahri-området og ligger tæt på Luxor.

Dronning Hatshepsut regerede i årene 1473-1458 f.Kr., og relieffer i hendes dødstempel viser en berømt flådeekspedition til Punt ved Afrikas Horn, hvor hun deltog.

Dronningens mumie blev fundet af Howard Carter i 1903, men blev først identificeret i 2007. Få et indblik i en sjælden kvindelig farao, som har sat spor i den egyptiske historie.

dronningens palass

Aswan, Egypten

På den østlige bred af Nilen - 260 km syd for Luxor, ligger Aswan. Overklasseenglændere holdt ferie her, fordi det varme og tørre klima var dejligt og gavnligt for helbredet.

Den sidste Aga Khan kaldte Aswan for det smukkeste sted på jorden. Mange vil nok være enige med Aga Khan, her er virkelig Nilen, når den er mest malerisk. Det er en fantastisk følelse at sejle rundt på de grønne små klippeøer i en felluca (lille sejlbåd).

Livet langs Nilen bevæger sig lige så langsomt som selve floden, og de gamle faraoer ville genkende sig selv den dag i dag.

templer

Horus tempel i Edfu

23 km syd for Luxor ligger Horus-templet i Edfu. Templet stammer fra den ptolemæiske periode, og er meget velbevaret Templet har sjældne store dimensioner, og er praktisk talt helt intakt den dag i dag.

statuer

bilde av abo simbel fra baksiden

Amon Rundrejse

Amon Rundrejse

Hurghada/Luxor - Egypten

Dette er kun et priseksempel. Vælg din rejsedato i næste trin for at se prisen for den periode, du ønsker!

18-12 - Totalpris for 2 Voksne: 22.390,-

fra 11.195,-
Ramses Rundrejse

Ramses Rundrejse

Rundrejse i Egypten

Dette er kun et priseksempel. Vælg din rejsedato i næste trin for at se prisen for den periode du ønsker, og rejsen skal være fra Billund eller Kastrup!

18-12 - Totalpris for 2 Voksne: 35.390,-

fra 17.695,-