Chios

Mere græsk end på Chios bliver det ikke  – Besøg vores nye ødestination og nyd nogle herlige feriedage på denne græske ø. 

 

Chios er måske ikke den mest kendte græske ferieø for de fleste fra Skandinavien. Og dette gælder nok også for mange andre,turister, for selv om Chios faktisk er blandt de større greske øer, er turismen fortsat forsvindende lille. 

 

Chios er en af ​​de smukkeste græske øer. Den ligger på den østlige side af Det Ægæiske Hav. 

Øen har en dramatisk historie og indbyggerne her har konstant vært udsat for at blive erobret af nye magtalliancer. Chios har en strategisk god beliggenhed lige udenfor Tyrkiet og har været viktig både for handel og søfart. Dramatikken genkender du i måden de små middelalderbyer er bygget på for at undgå datidens stadige angreb fra pirater.

 

I dag oplever du et ganske behageligt tempo blandt indbyggerne på øen. Chios er en afslappet solø som ikke har en speciel høj partyfaktor, det er ikke for nattelivet man først og fremmest ankommer til Chios for. Det du derimod kommer til at opleve er en særlig hyggelig græsk ø, som ikke er overbefolket af turister. Med mange flotte badestrande, f.eks Karfas som ligger syd for Chios by – her kan du nyde afslappende dage med godt og blødt sandstrand mellem tæerne.

 

Selvom Chios har mange fantastiske strande, er den især berømt for sine middelalderlige landsbyer. Traditionelle landsbyer, såsom Pyrgi og Olympi, skiller sig ud for deres omfattende arkitektur og befæstningslignende struktur. Du har sandsynligvis ikke set noget, der ligner Chios traditionelle huse før! Deres facader er dekoreret med sort og hvid geometrisk design, mens de er omgivet af labyrintlignende smalle gyder, der udsender en mystisk fornemmelse.

Hvis du vil udforske Chios mysterium, er dit bedste valg at køre rundt på øen. Dette er også din bedste chance for at opdage spøgelsesbyer, middelalderlige slotte og byzantinske klostre, såsom klosteret i Nea Moni og klosteret i Agia Markella, øens beskytter.

 

Klima
Chios har et behageligt klima og øen er mest frodig på den sydlige del. Øen har plus 20 grader fra maj til oktober og varmest i juli/august op til 28 gr. Vandtemperaturer i samme periode er ca. 24 grader. 

 

Produktion og export af unikt helseprodukt
Chios mastiha (eller mastik) er den naturlige harpiks, fra grenene af mastisk træet, der smelter sammen som tåredråber. Vokser kun på den sydlige del af øen. Denne klæbrige, tykke væske hærder efter ca. 15 dage til uregelmæssige krystaller i forskellige former og størrelser. Siden oldtiden er mastiha, der udelukkende findes på den græske ø Chios, kendt for sine medicinske og terapeutiske værdier og som et eksotisk krydderi. Det omtales også ofte som den ældste superfood i verden. De sundhedsmæssige fordele ved mastiha blev oprindeligt opdaget af Hippocrates og først registreret af Dioscorides, en farmakolog fra det første århundrede, da han beskrev de positive effekter harpiksen kunne have på ens helbred. I dag bruges harpiksen til fremstilling af, likør, cremer, helsemedicin og til madlavning som eksporteres til hele verdenen. 

Læs mere

Chios - Grækenland

Grecian Castle

Grecian Castle


Chios by - Chios
På forespørgsel

Flot beliggenhed ved strand og centrum. Særlig hyggeligt hotelområde med servering.

Mer info >> Send forespørgsel
Golden Sand

Golden Sand


Karfas - Chios
På forespørgsel

Gode udflugtsmuligheder i nærheden. Om sommeren arrangeres det græske temaaften hver uge.

Mer info >> Send forespørgsel
Evangelia Apartments

Evangelia Apartments


Karfas - Chios
På forespørgsel

Selvbetjente lejligheder med god beliggenhed i Karfas. Kort gangafstand til strand.

Mer info >> Send forespørgsel
Erytha Hotel og Resort

Erytha Hotel og Resort


Karfas - Chios
På forespørgsel

Bo direkte på stranden i karfas. Flere pools og gode restauranter på hotellet

Mer info >> Send forespørgsel
Annades Apartments

Annades Apartments


Karfas - Chios
På forespørgsel

Et lite og trivelig leilighetshotell. Rett ved stranden og kort avstand til minimarked.

Mer info >> Send forespørgsel
Aegean Dream

Aegean Dream


Karfas - Chios
På forespørgsel

Moderne lejligheder med en dejlig beliggenhed mod havet. Kort afstand til strand og centrum

Mer info >> Send forespørgsel
Sun Village

Sun Village


Megas Limnionas - Chios
På forespørgsel

Familievenlige lejligheder lige ved børnevenlig strand og faciliteter som giver en god feriefølelse.

Mer info >> Send forespørgsel
Sea View Resort og Spa Hotel

Sea View Resort og Spa Hotel


Karfas - Chios
På forespørgsel

Hotel med god standard og flot beliggenhed i højden med udsigt mod havet.

Mer info >> Send forespørgsel

Rejsemål

KARFAS

Karfas er et børnevenligt feriested nær byen Chios, hvor Amisol tilbyder flere steder at bo: Vælg mellem familievenlige lejligheder og komfortable hoteller. Karfas er et livligt sted, der måske er bedst kendt for at have en af ​​øens mest populære sandstrande. Herfra er det også en kort vej ind i Chios by med et større udvalg af shopping og madoplevelser.

MEGAS LIMNIONAS

Mange mennesker vælger Megas Limnionas, fordi der er gode vandreture i området. Cirka 1,5 km. væk finder du landsbyen Thymiana, som ganske passende kan beskrives som en ægte græsk landsby med forsvindende lille turisme. Et godt rejsetip er at gå en tur her om aftenen for at spise en dejlig middag og nyde den fantastiske lokale arkitektur og den græske atmosfære

Agias Fotenis

Mange mennesker vælger Megas Limnionas, fordi der er gode vandreture i området. Cirka 1,5 km. væk finder du landsbyen Thymiana, som ganske passende kan beskrives som en  ægte græsk landsby med forsvindende lille turisme. Et godt rejsetip er at gå en tur her om aftenen for at spise en dejlig middag og nyde den fantastiske lokale arkitektur og den græske  atmosfære

Rejsetips til Chios

landsbyer

Chios har mange og spændende landsbyer, der er et besøg værd under din ferie på øen. Besøg fæstningsbyen Mest, der blev bygget for at beskytte indbyggerne i Chios fra piraterne, eller bjergbyen Avgonima, som er nævnt i den græske nationalsang. Fælles for mange af landsbyerne er, at de har meget behagelige gågader og pladser i tillæg til spændende og dramatisk historie.

Natur

Denne solø har en smuk og varieret natur mellem nord og syd. Øen har en stor mangfoldighed af dyrearter og landskaber med sjældne arter af flora og fauna. I nord finder du høje bjerge og dybe dale. I syd er der middelhavsvegetation med olivenlunde og fyrretræer. Mange af dem, der vender tilbage til Chios, gør dette på grund af de store vandreture på øen!

Strande

Gode ​​vandreture på Chios. Vandring til Thymiana. Bjergene i nordøst. Der er mange muligheder på denne ø. Det store område giver dig mulighed for at rejse flere steder. I nord er der høje bjerge og dybe dale. I syd er der olivenlunde og fyrreskove - store sletter med storslåede italienske gårde fra middelalderen. Så du kan finde helt afsondret.