Amalfikysten

Amalfikysten 7 dages rejse med udflugtspakke inkl. fly

Sorrento – småby idyl i stort format

Sorrento er en af Italiens mest betagende byer med en fest af farverig blomster, velholdte bygninger, hyggelige gågader og frodige parker. Alt sammen med beliggenhed på en klippe med udsigt over Napolibugten. Med sine smalle gyder og brostensbelagte gader, er Sorrento en hyggelig lille by – større end nabobyerne Positano og Amalfi – men bare småtterier sammenlignet med nærliggende Napoli.

I Sorrento handler det meget om tradition, kultur, historie og det gode liv. Mad og drikke har stor betydning her som i resten af Italien, og byen er omgivet af oliven og citrus plantager, som giver velsmagende olivenolier og rigeligt mængder af den lokale citronlikør limoncello.

 

Sorrento er en af de italienske byer, som har tiltrukket sig flest kendte kunstnere og forfattere igennem historiens gang, som f.eks. Thomas Fearnley, Adolph Tidemand, Camilla Collet, Bjørnstjerne Bjørnson og Olaf Bull. Men vigtigst at nævne er nok Henrik Ibsen, som tilbragte sin tid her ved to anledninger. Først i 1867 da han færdiggjorde sin bog Peer Gynt, og i 1881 med sin bog Gengangere. Den verdensberømte digter boede først på pensionatet La Rosa Magra, og ved sit andet besøg på Hotel Tramontano, som er et af byens mest eksklusive hoteller med en spektakulær udsigt over havet. Hotel Tramontano eksistere stadig den dag i dag og har synlige mindetavler til Ibsens ære. I 2007 åbnede den endda sin egen Ibsenpark inde i byen.

Den smukke by og de fantastiske omgivelser er stadig en magnet for kunstmalere fra nær og fjern, som kommer hertil for at lade sig inspirerer. Derfor er der mange som arrangerer malerkurser. Du kan og lade dig forføre af den italienske madkultur, og tage på madlavningskursus, hvor det er muligt at lære at lave de lokale specialiteter. Der er mange af dem, og maden smager selvfølgelig ekstra godt når du selv har været med til at tilberede den.

Sorrento er også et foretrukken sted for bryllupper. Mange par rejser hertil for at gifte sig, og har du først besluttet dig for at gøre det i udlandet, har Sorrento de perfekte rammer til det. Du skal lede længe for at finde mere romantiske omgivelser end her. 

 

Amalfi – Hvor drømmen bliver til virkelighed

Det er ikke for ingenting at Amalfi har fået sin plads på UNESCOs verdensarvsliste. Den lille by er så idyllisk og smuk, at du bliver nødt til at nive dig selv i armen, for at tro på, at det du ser er sandt. Stranden i byen ligger lige til Amalfis flotte historiske centrum. Små hvide og gul malede huse udgør størstedelen af bygningerne, som klamrer sig til de dramatiske bjergsider, hvor fyrretræerne lyser op med sit intense grønne skær, og det blinker forbløffende blåt fra havet når solstrålerne rammer overfladen.

Også i Amalfi findes der spor efter Henrik Ibsen. Det var nemlig her han skrev sit berømte drama ”Et Dukkehjem”, da han boede på Hotel La Luna, i sommeren og efteråret i 1879. Her har komponisten Richard Wagner også boet i sommeren 1881. De blev tiltrukket af de inspirerende omgivelser, som virkelig er en fryd for både øje og sjæl. 

I dag er selve byen Amalfi blevet en turistmagnet, med hyggelige spisesteder, fine butikker og hoteller i forskellige prisklasser. Befolkningen på omkring 5.000 sjæle, mangedobles i højsæsonen. Her er det sjovt at tænke på, da byen i sin tid omkring 1.000 års tallet, havde hele 70.000 indbyggere og konkurrerede med Pisa og Genova om at være det vestlige Middelhavs vigtigste handelsby. Hvis du lukker øjnene kan du næsten forestille dig hvordan bylivet var dengang.

Selv uden for byen er der masser at se og opleve som har været med til at give kysten, der ligger ud mod Salernobugten, sit navn. Køreturen fra Sorrento byder på en fantastisk udsigt fra den nydelige by Positano og andre mindre byer, og videre til Salerno før det går sydover.

Hele dette område er klart et af Italiens absolut mest betagende. Der er ikke mange strande, men i stedet flere mindre bugter. Tager du turen ned af de stejle stier eller trapper, vil du blive belønnet i form af Middelhavets mest indbydende bugter med krystalklart varmt badevand. Her får du virkelig følelsen af, at din drømmeferie bliver til virkelighed.

 

Capri – verdens flotteste ø

Leder du efter den perfekte kombination af solskin og madoplevelser, vil du føle dig hjemme på Capri. En kort og idyllisk sejltur fra det italienske fastland. Når du fra dækket begynder at se øen tage form i horisonten ved du, at der venter dig en helt speciel oplevelse. Den farverige havn Marina Grande, ligger placeret i læ af klipperne, der på sit højeste er 600 meter over havets overflade. En rigtig italiensk drømmeferie! 

Capri er omgivet af strande og klipper, vandet er krystalklart og solen skinner altid fra en skyfri himmel. Øen har to landsbyer. Den første er Capri by, der er mere tætpakket med luksusbutikker end noget andet sted i Italien, med undtagelse af Rom og Milano. Lækre hoteller og indbydende restauranter ligger på rad og række i byens gader. En dramatisk bustur, hvor dele af vejen er ude på bjergsiden, fører op til den populære by Anacapri. Her er der en svævebane op til toppen af øens klipper.

Hvor end du befinder dig på Capri, vil du have en henrivende udsigt. Mest kendt er udsigten til Faraglioni klipperne, tre store klippeformationer som stiger op af havet lige ud for øens sydkyst. I højsæsonen ligger nogen af Middelhavets dyreste luksusyachter for anker her, og de matcher niveauet på hoteller og butikker i Capri by. Heldigvis er Capri ikke udelukkende en legeplads for de rige og berømte, men samtidig et feriested for alle der har en mere normal økonomi. Der findes spisesteder, hoteller og shopping muligheder i alle prisklasser.

Mest af alt er Capri blændende lækkert. Det dramatiske klippelandskab, nydelige blomsterdekorationer overalt, frugttræer med velduftende citroner, palmer og pinjetræer, det nydelige blå hav, samt den karakteristiske arkitektur med masser af farver og kontraster – En ferieø der giver dig fornemmelsen af at tiden står stille. Det perfekte sted til at trække stikket ud. 

 

Napoli – Skabt til det søde liv

Enrico Carusa, som er Italiens mest kendte operasanger igennem tiden, var fra Napoli. Det er også her vi finder Teatro di San Carlo, verdens ældste operabygning, der den dag i dag stadig har masser af opvisninger på programmet. Napoli er uden tvivl en kulturby af sin egen kaliber, med historiske – og nyere – teaterscener, pragtfulde kirker, slotte og paladser samt imponerende museer. Det ville ikke være forkert at angive byen som et stort udendørs museum. Der bliver også afholdt en række forskellige kulturelle arrangementer i løbet af året. Byens historie strækker sig over 2.800 år tilbage, og det gamle centrum er beskyttet af UNESCO, hvilket uden tvivl er til at forstå.