skyline over roma

Vores rejser til Rom

Amisols Rom - en skøn uge med "La Dolce Vita".

Vi har udvalgt en række af hoteller med rigtig god beliggenhed i hjertet af rom. Her er der kort vej til de store og velkendte seværdigheder i byen. Hos os finder du både fornuftige og gode indkvarteringsmuligheder, samt de mere elegante og yderst komfortable hoteller. 

Du vælger nemt det område som passer dig bedst, og tilvælger hotel og fly og ønsket afrejsedato. Et hotel med en lækker tagterrasse og en fantastisk udsigt er Hotel Eliseo, som ligger på toppen af den kendte gade med usigt til det skønne boligområde ved Villa Borghese. Rejser du med familien og ønsker en mere moderne og veludstyret  ferielejlighed kan vi varmt anbefale Aparthotel Adagio, med udendørs fælles poolområde. Vil du bo mere elegant kan vi varmt anbefale dig  Delle Nazioni, som ligger et lille stenkast fra Trevi fontænen.

 

Områder i Rom

 

Stazione Termini

Tager du toget fra lufthavnen Fiumicino er dit første møde med Rom den fantastiske og flotte jernbanestation Termini. Det tager ca. 30 minutter fra lufthavnen, og stationen er som sædvanligt et travlt og velbesøgt sted. Det ligger flere hoteller i området, og herfra går der utrolig meget kollektivt transport til de fleste af de store seværdigheder i Rom.

 

Villa Borghese/Via Veneto

Een af Roms mere exclusive og velbesøgte gågader. Via Veneto byder på det meste indenfor luksus shopping med dyre og verdenskendte mærker, selvfølgelig mange italienske, men de internationale modehuse er også rigtig godt repræsenteret her. Villa Borghese er en stor, flot park hvor du virkelig kan slappe af, og nyde nogle gode timer lidt isoleret fra storbyens larm. Man er ikke alene her, men parkens størrelse gør at der er nok plads til alle.  Med de mange lange dages spadsering rundt i roms gader kan det varmt anbefales at man lige tager et pr. timer med en piknik, og her kan den store sø anbefales, som et godt samlingspunkt. Her er borde og bænke, hvis man ikke vil nyde en piknik eller en velfortjent pause i græsset.

 

Quirinale ligger mellom Stazione Termini og Vatikanet og er en ud af Roms syv højder. Her ligger præsidentens palada og du kan spadsere igennem de vebevarede middelalder gader, lige indti du kommer frem til Trefi Fontænen. Et lille savn siger at hvis man står med rygge til fontænen og kaster en mønt over skulderen og ned i fontænen, så er du sikret at du kan vende tilbage til "den evige by" 

 

Vatikanstaten er lige ved siden af Colosseum og nok det mest kendte sted i Rom. Her er den katolske kirkes hovedsæde og huser nogle af de mest imponerende kunstværker i verden. Et højdepunkt er den majestætiske Peters kirken hvor man virkelig bliver tryllebundet af de fantastiske udsmykninger - absolut et besøg værd. I Vatikanstaten finder du også Peters pladsen og Det Sixtinske Kapel med det flotte takmalerie «Skapelsen».

Læs mere

Når turen går til Rom så vil du møde et utal af restauranter som alle byder på en skøn oplevelse. Du vil tæt på alle større attraktioner finde et utal af internationale restauranter, og disse er dog mest det vi kalder for turistfælder. Det gælder ikke dem alle, men mange af dem lever for at tjene penge, og ikke for at lave mad - desværre. så man må godt være lidt kræsen eller selektiv når man går rundt og skal finde en god restaurant.  Vores bedste råd er at gå efter de lokale restauranter. Her finder du den bedste mad, den mest autentiske oplevelse.

 

Pasta – Oprindeligt en ret for de fattige
Det er utroligt, hvad italienerne har fået ud af kombinationen mel og vand, med frembringelsen af utallige variationer af pasta. Oprindeligt var pastaen en ret for de fattige i Italien, men nu er den altid med i en eller anden form, når italienerne spiser aftensmad.

Egnsbetonet køkken
Det italienske køkken er meget egnsbetonet og utrolig varieret. Maden i det nordlige Italien og i bjergegnene er meget mere rustik end i det sydlige Italien og ude ved kysten. De forskellige dele af Italien har været under belejring af mange forskellige nationer, som alle har sit præg på det lokale køkken. Det gælder f.eks. Grækenland i Puglia, arabiske lande på Sicilien, Tyskland og Østrig i den nordlige del af Italien, m.v.

Et måltid består af mange retter
Et italiensk måltid består som regel af mange retter. Normalt startes med en antipasto, som er en let forret, f.eks. ristet brød med hvidløg og tomat. Derefter fortsættes med en primo piatto, som normalt er en pastaret eller suppe. Man er nu nået til secondo piatto, der normalt består af kød. Kødet serveres som regel uden tilbehør, og man skal derfor huske at bestille contorno, som på italiensk betyder tilbehør. Det kan være stegte grøntsager, salat eller pomfritter. Så er der tid til desserten, på italiensk kaldet dolce, som eksempelvis kan være hjemmelavet is, tiramisu, hjemmelavet tærte eller ost (som regel pecorino). Efter desserten er det tid til en espresso, og efter behag en digestivo (en lille én), som kan være en grappa.

 

Vin
 Der findes flere tusinde vinmærker, og ligesom i andre forhold, er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Der er megen italiensk vin, der kan drikkes og nydes i fulde drag. Det er bl.a. vine som Barolo, Amarone, og også Babaresco og Nebbiolo. Disse vine produceres alle i Piemonte. Også mange andre steder produceres der vine af høj kvalitet inden for støvlelandets grænser. Det gælder især i Toscana, Sicilien og ikke mindst i Puglia. Fra Toscana kommer bl.a. klassikere som Chianti, Brunello, Monpulciano, mens Primitivo og Salice Salentino kommer fra Puglia.

 

Læs mere

Snyd ikke dig selv for en masse god shopping i Roms gader og stræder. Du finder alt til hjemmet, tøj, tasker, sko og mærkevarer. Du kan være sikker på at der er noget for enhver smag og pengepung.

Håndværk og dyrt håndværk er noget man værdsætter højt i Italien og Rom har i mange år haft en tro skare af kendte og mindre kendte modehuse og designere i byen. Mange lokale håndværkere er nu også kommet godt frem, og man kan nemt og roligt gå på opdagelse i de mange små og sjove forretninger. Det behøver ikke at være dyrt at handle mærke og designvarer.

I Rom finder du ikke så mange stormagasiner i forhold til mange andre byer. Vil du gerne have mange butikker samlet på ét sted, kan du tage til indkøbscentret Cinecittá Duo Centro Commerciale, der har ca. 100 forskellige butikker.

Italien er kendt for sin mode, der ikke ligefrem er billig. Du kan dog finde tøj fra de kendte, italienske modehus som Gucci, Prada og Giorgio Armani til en billigere pris end mange andre steder. Det største udvalg er omkring Den Spanske Trappe.

 

Markeder

Elsker du markeder, så er du kommet til det rette sted. Rom er fyldt med markeder, der sælger alt mellem himmel og jord.

Alt indenfor fødevarer finder du på Campo de’Fiori. På Porta Portese markedet kan du finde alt fra gammelt skrammel til små, gode loppefund. Og på Mercato delle Stampe sælges der gamle bøger.

Læs mere

Flytider/tidsforskel

Ca. 2,5 time direkte fra Kastrup lufthavn.

Lufthavn: Flumicino

Ingen tidsforskel

Amisol tilbyder rutefly og hotelindkvarteringer i Rom.  Ingen guideservice.

 

Strande

Udenfor Rom finder du badeliv og fine strande. Den nærmeste ligger ca. 30 km udenfor Stazione Termini. Ved de fleste strande i området er der serveringsmuligheder fra barer og restauranter.

 

Aktiviteter

Sightseeing og shopping findes overalt også tæt på  de mest populære aktiviteter i Rom. Det er også gode muligheter for golf i udkanten af byen samt fine cykelstier i parkerne og i byområdet.

 

Mad& drikke

Italien byder på store madopplevelser, og hovedstaden er ikke en undtagelse. Der er utallige spisesteder at finde og i alle prisklasser og alle typer af atmosfærer. Rom er kendt for sine hyggelige gadecafeer og der er som regel en meget livlig atmosfære ved de fleste.

 

Prisnivå (vejledende)

Mad

Pasta, 8-12 euro

Kylling, 13 euro

Bøf, 19 euro

Dessert, 5 euro

Buffet, 14 euro

 

Drikke

Coca Cola 33 cl, 1 euro

Øl på flaske 66 cl, 2 euro

Mineralvand 1 ½ liter, 1 euro

Vin 75 cl, 4 euro

 

Ude/natteliv

Cafelivet i Rom er stort og der er små og store cafeer på alle gadehjørner.De store nattklubber ligger udenfor centrum. Et flot innblikk i den italiensk kultur kan være at nyde en forestilling på Teatro dell’Opera.  

 

Shopping

Italien er kendt for sin elegante mode, og det er mange mærkevarerbutikker at finde i Rom. Byen er en metropol, og her finder du det meste af alt du må, kan og skal eje. Går man ned langs de små sidegader, kan man også finde et utal af små sjove forretninger med alt fra souvenirs, til lokal kunst og gøjl. 

Transport

Den bedste måde at opleve Rom på er til fods, men der er flere t-bane stationer som stopper ved mange af de kendte seværdigheder.  Vi kan anbeale at man evt. kigger hvor nærmeste t-bane er i området, i forhold til placeringen af ens hotel.  Taxi er relativt dyrt. 

 

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Kreditkort kan benyttes som betalingsmiddel på størstedelen af alle museer, restauranter og forretninger.. Hvis du lejer bil så vil man ligge et depositum med en kopi af ens kreditkort. Mange hoteller kræver også en kopi af ens kreditkort som en garanti for ens ophold, og denne kopi får man tilbage igen når man checker ud.  

Euro er det mest benyttede valuta i landet og der kan hæves Euro i alle bankautomater. Vær opmærksom på at der kan krævs et gebyr for udlandshævning i bankautomaterne.

Pass og visum

Alle personer som rejser til et land udenfor Schengen må ha et pas med som er gyldigt i minimum seks måneder efter hjemrejsedatoen. Indenfor Schengen kræves det at man har pas eller nationalt ID-kort som er gyldig under hele rejsen.

 

Spørsmål om pas og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

 

Strømstyrke

220 Volt. Europæisk standard.

 

Italiens ambassade i København

Gammel Vartov Vej 7,

2900 Hellerup

Telefon:39 62 68 77

 

Øvrig

Turistskat i Rom

Italienske myndigheter har indført en ny turistskat på overnatinger i Rom som gælder for alle hoteller og for alle som overnatter på et hotel. Børn under 10 år betaler ikke turistskat. Skatten kan variere fra by til by, men er generelt på ca. 4-7 Euro pr. overnatning pr. person. 

 

Vi tager forbehold for evt. ændringer i ovenstående information. Ovenstående information er vejledende og kan i visse udstrækninger blive ændret før eller under rejsen.