finkornet sandstand og solsenger på Sardinia

Vores rejser til Sardinien

Sardinien – et smaragdgrønt badeparadis

 

Der er kun få steder i verdenen som har lige så klart badevand som du finder her ved nordøstkysten af Sardinien. De dele af området hvor Amisol har sine destinationer, går under navnet ”Costa Smeralda” – Smaragdkysten – og du skal til de helt eksklusive rejsedestinationer i Det Indiske Ocean eller Stillehavet, for at opleve noget magen til!

 

En mindre del af smaragdkysten ligger dog i den dyre ende. I luksushavnen Porto Cervos, samles de rige og berømte, mens almindelige dødelige må beundre de store yachter på afstand. Men ligegyldigt din pengepung størrelse, er badevandet altid det samme.

 

Costa Smeralda er som taget fra et eventyr, og det er kun en lille del der er forbeholdt de rige. Baja Sardinia er navnet på den nordøstlig storbugt, et rigtig paradis for familier med børn, dem der nyder at snorkle, svømme eller bare vil ligge og slikke sol. Det er nemt at leje en båd herfra, for at tage en tur til La Maddalena-øerne, som ligger 2 kilometer ude. Få en oplevelse for livet, besøg byen der bærer samme navn som hovedøen til en simpel frokost, for herefter at tage på opdagelse for at finde din private drømmestrand eller bugt.

 

Også på fastlandet er strandende betagende og badevandet krystalklart. På den nordvestlige side af Sardinien, finder du den berømte La Pelosa strand, som i den grad er et besøg værd. Lejer du en bil bør du besøge det hyggelige Alghero på vestkysten, en elegant gammel by med nydelige strande. Er du virkelig eventyrlysten, ligger den regionale hovedstad Cagliari helt mod syd, men det er en køretur der snildt kan tage 4 timer fra Baja Sardinia.

 

Du bør dog heller ikke glemme at tage en tur ind i landet på Sardinien. Her ligger der afsides bjerglandsbyer med spændende historier, samt karakteristiske Nuragher, som er små vagttårne fra oldtiden, som der ligger omkring 7.000 af spredt ud på øen. Bønder som opdrætter noget af det mest smagfulde svinekød, som kan købes for penge, og selvfølgelig finder du en vingård eller to. Er det mad og drikke du søger, vil du finde kvaliteten på sit højeste – akkurat som resten af Italien.

 

Middelhavets næststørste ø er dybest set den komplette feriedestination. Bella Sardinia mangler absolut intet! 

Læs mere

Man skulle tro at en ø som Sardinien havde lange og rige fisketraditioner. Sådan er det ikke. Lokalbefolkningen ser sig selv som jægerfolk og foretrækker at spise masser af kød.  Dog er man på øen blevet påvirket meget af fastlandets folk, og man kan nu spise utrolig godt på øen hvis man gerne vil spise frisk fanget fisk.

Alghero er en ægte fiskerlandsby og specielt kendt for sine hummere og sardiner. Byen er propfyldt af barer og restauranter, og her er der noget for alle typer af gæster og i alle prisklasser. 

Området tæt ved Piazza Sullis byder på utrolig gode spisesteder, - især om aftenen.  Byen er dog mest kendt for sin hjemmelavede is og is desserter, og det skal man ikke snyde sig selv for efter et godt måltid mal, eller i løbet af en varm dag.

Størstedelen af maden på Sardinien er en god variation mellem middelhavsretter og nyskabte sardinske retter. 

Der er rig mulighed for at købe drikkevarer på øen, og prisen er meget li med prisen hjemme i Danmark. Vi kan dog godt anbefale at man tage rud og får smagt på lokaliteterne.

Læs mere

Øen er rig på rigtig mange ting og især for befolkningens håndværk. Når man slentrer rundt i de små lokale gader vil man se mange forretninger med håndflettede kurve, bordskånere, skåle og håndflettede tæpper. Landsbyen Flussio i Planargia regionen er specielt kendt for alle deres håndflettede kurve.

Guld og sølvsmykker er også meget udbredt på øen. Besøger man byerne Cagliari og Quartu Sant’Elena så er de kendt i store dele af europa for deres smukke kollektioner.  Her kan du finde smykker i alle prislag. 

Sardinien er en vin producerende ø, og de er utrolig glade for rødvin. Der er utrolig mange typer at vælge imellem, men to af de mest kendte vine er Cannonau og dessertvinen Vernaccia. Kan varmt anbefales at prøve sig frem, der er utrolig mange variationer.

Sardinien har også en stor osteproduktion som også er kendt udenfor øen. Her laver man oste på ko og gedemælk. De mest velkendte oste er Caprino, fiore sardo og Caglio. Der serveres utrolig meget ost til dessert, og disse ses på næsten alle menukort på restauranterne.

Honning er også et meget solgt og lokalt produkt, og man kan næsten tænke at med både oste, vin og honning så har de linet op til det store ostebord med lokale råvarer og specialiteter. Skal man have honning på øen så kan vi varmt anbefale at man køber det lokalt af biavlerne.

 

Læs mere

en god måde at opleve øen på er via billeje. Priser er overkommelige og man kan leje bil utrolig mange steder. Er man en god chauffør og har tid til at udforske øen, kan vi varmt anbefale at man kører ud på de små lokale bi veje. Her kan man komme ned til laguner, bugte og små lokale landsbyer langs kysten.

Kører man op i bergområdet så skal man tage den med ro, da der er utrolig mange skarpe sving, og vejenes kvalitet varierer utrolig meget.

 

Lokale busser kører mellem de flrste byer, og man kan også tage den lokale bus ned til nogle af strandområderne. Infrastrukturen på øen er ikke den bedste, og man skal have en god portion tålmodighed med bustrafikken.

f.eks. En bustur mellem  Cagliari i syd og Sassari i nord tager ca fire timer og koster ca 14 euro pr. person.

Bybussene koster en billet ca.  0,60 euro, og billetsalget foregår fra de loakle tobaks kiosker og busterminalen.

tog er også en mulighed og togene kører generelt ml. de størrebyer, og holder ikke ind ved de lokale byer langs kysten.

 

Costa Smeralda. To kilometer lang kyststrækning med flere sandstrande i Nordøst-Sardinia. Området her har altid været kendt for at huse kendisser og er et populært tilholdssted for rige turister og rige øboer. Det siges at Costa Smeralda har nogle af de flotteste strande i Europa. To af dem er Poltu di Li Cogghji og Spaggia del Principe. Flere af strandene langs denne side af kysten er sandstrande og derfor meget børnevenlige.

La Pelosa. Regnes som en af de flotteste strande på øen. Hvidt sand forsvinder gradvist ned i det klare tyrkise vand og skaber et utrolig flot farvespil langs kysten. La Pelosa ligger på nordvestspidsen af øen, to kilometer fra Stintino. Her er der meget børnevenligt.

Cala Ganone. Et sommersted ved Golfo di Oresei og ligger på østsiden af øen. Her ligger nogle af de bedste strande på Sardinien: Den halvmåne formede Cala Luna med den kendte grotte Grotta del Bue Marino, Cala Mariolu og Galoritzé som må opleves. Her er det et syn og et billede værd, især med det koboltblå vand og de mange genskær fra og på grottens vægge.

Costa Rei. Et godt besøgt del af kyststrækningen med flere hvide sandstrande.  Strandene her hedder Spaggia Costa Rei, Spaggia Piscina Rei og Cala Sinzias. Costa Rei breder sig ud langs sydspidsen af Sardinia, i nærheten af hovedstaden Cagliari. Her er også meget børnevenligt.

Poetto Beach, Cagliari. En af de længste strande i Italien og den mest livlige på Sardinia. Den strækker sig 13 kilometer fra Cagliari til Quarto St Elena. Meget børnevenlig.

Spaggia Piscinas. Høye sanddynger som giver området et flot og meget indbydende udtryk. Et atskildt område med gode svømme muligheder ved Costa Verde, påøstsiden af øen. Om sommeren er det et par kiosker langs strandene, hvor du kan handle drikkevarer. Der er ikke mange restauranter langs strandområderne, så det er en god ide at have en lille madpakke med hjemmefra, eller købe sandvich el. i de små lokale kiosker langs strandene.

 

 

Læs mere

Flytider/Tidsforskel      

Flyvetid til Sardinien/ Olbia 4 t.

Ingen tidsforskel.

 

Visum/Transfer

Ingen visumpligt til Italien/Sardinien for skandinaviske statsborgere

Statsborgere udenfor EU må kontakte den italienske ambassade.

Transport til/fra lufthavnen kan tilkøbes og arrangeres af Amisol Travel. 

 

Guideservice

Vi har ikke dansk guideservice på Sardinien. Vi har vores lokale og engelsktalende agent som sørger for at vores gæster bliver afhentet i lufthavnen, og vil bistå ved transporten til/fra hotellet.

Under opholdet har vores agent service kontor og kontakt telefonnummer, som man altid kan ringe til hvis man skulle have spørgsmål el. under opholdet.

Udflugter arrangeres på destinationen og her står vores lokale agent for disse arrangementer, som kan købes hos agenten under opholdet. alle udflugter vil blive gennemført med engelsktalende guider.

 

Klima

Typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og utpræget nedbør om vinteren

Fra april til oktober ligger temperaturen mellem 18 og 30 grader.

Fra november til marts ligger temperaturen mellem 16 og 18 grader.

Temperatur forskel fra dag til nat kav variere op til 11 grader.

 

Indbyggertal/Areal

Ca. 1 675 000 indbyggere.

Sardinien er en region og ø i Italien og ligger i det Tyrrenske hav mellem det italienske fastland og Balearene, syd for Korsika. Sardinien er den næst største ø i Middelhavet

 

Strande

Sardinia har et hav af perfekte strande, blandt andet ved Chia og Stintino, på Tavolara, i Cala Luna og Spiaggia del Principe.

De mest omtalte og lækreste strande ligger ved Maddalena øen mellem Korsika og Sardinien. Specielt værd at henvise til den ligge ø, som er forbundet med hovedøen La Maddalena. Her kan man komme til via bro.

 

Transport

Det er transportforbindelser på Sardinien, her kan man komme rundt med bus eller taxi, mange benytter sig også af billeje for at komme  rundt på øen, da det giver flere friheder. Det er faste priser på offentlig transport og de fleste taxier har taximeter. 

 

Prisniveau

Middel til højt prisniveai på Sardinien.

Pizza ca 100.-

500 cl øl ca 35 - 50.-

Vand på flaske 1 L ca 15.-

 

Strømstyrke

220 V Adapter behøves ikke.

 

Mobildækning
God mobildekning de fleste steder. Husk at data roaming kan være utrolig dyrt, så vi anbefaler at man slåt mobil data fra under opholdet.

 

Internet
De fleste af hotellerne har Wi-Fi internet, nogle har tilgang mod ekstra betaling. På mange hoteller finder du også computere med internetopkobling som kan lejes på minut eller timepris.

 

Rengøring på hotellerne kan koste ekstra.

Det er ikke ualmindeligt at man som gæst skal betale for slutrengøring på hotellet ved check ud. Slut rengøringen er ikke en del af pakkerejsen, og vil blive opkrævet af gæsten ved check ud.

Vi har på hver hotelbeskrivelse skrevet om det valgte hotel påkræver et ekstra gebyr på slutrengøringen. Vi henviser til hotellets informationsside på vores hjemmeside, hvor denne information vil være yderst synlig. Priserne varierer ml. 30 - 70 Euro. pr. enhed/lejlighed/værelse.  Normalt er det mest forbeholdt for dem som benytter sig af ferielejligheder, at der påkræves gebyr for rengøring.

 

Depositum ved check in.

Mange hoteller på Sardinien kræver et depositum ved check in. Depositummet betales direkte til receptionen og vil blive returgivet igen ved check ud. Depositum kan varierer fra hvert hotel. Læs mere på hver hotelinformation.

Læs mere