vingaard i landlige omgivelser toscana

Vores rejser til Toscana

Toscana – drømmelandskab og udendørs museer

 

Drømmen om Toscana har lokket mange til denne usædvanlige smukke del af det centrale Italien. Renæssancesteder som Firenze og Pisa i kombination med vinmarker i verdensklasse, bølgende bakkelandskab med cypresser strittende til vejrs, samt skinke og forskellige oste af topkvalitet, gør regionen til et af de mest legendariske destinationer i verden.

 

Når Amisol arrangere en rundtur i dette landskab, tager vi traditioner og historie alvorligt. Det betyder, at vi besøger Firenze, hvilket betragtes som et stort frilandsmuseum, med nogle af verdens mest imponerende museer og et imponerende katedral, som tager pusten fra enhver besøgende. Kuppelen, der strækker sig 114 meter over jorden, kan ses på lang afstand. Vi besøger også guldsmedene på den berømte bro Ponte Vecchio, der går over floden Arno, som strømmer stille og roligt gennem byens centrum.

 

Umiddelbart uden for Firenze kommer det frodige og blomstrende toskanske landskab til syne. Storbyen er indgangen til så fantastiske naturoplevelser, at det næsten ikke virker virkeligt, og de små middelalderlige landsbyer, hvor traditioner og historie er bevaret efter bedste evne. Italienerne er helt klart trådt ind i den moderne verden, men de har stadig en fod plantet i fortiden. Netop fordi de bevarer det bedste fra historien, er dette med til at gøre landet til en spændende destination, og kun få steder findes det bedre end i Toscana.

 

Vi vil også komme til at se, at Pisa har meget mere at tilbyde end et skævt tårn, og nærstudere ringmuren omkring Lucca. Montecatini er kendt for sine helbredende kilder, og det første termiske bad blev lavet i 1773.

 

Men selv alle disse eventyrlige oplevelser er ikke nok i sig selv til, at gøre turen til Toscana perfekt. Du har ikke været der rigtigt, med mindre du får smagt nogle af Italiens bedste vine som Chianti og Brunello di Montalcino, eller regionens fremragende skinke og pastaretter. Først da vil drømmen om Toscana blive til virkelighed. 

Læs mere

Flytid

 

Ca. 2 timer fra Kastrup Lufthavn

 

Tidsforskel

 

Ingen

 

Vores service

 

Amisol Travel har ikke egen rejseleder i Toscana

 

Aktiviteter

 

Store mængder af arkitektoniske bygningsværker i historiske middelalderbyer, berømte kunstmuseer, smukke kyster med lækre sandstrande. Find den indre ro med et ophold ved de smukke bjergskråninger tæt på en af regionens mange vingårde.

 

Mad& drikke

 

I byerne findes der mange små barer og de traditionelle vinbarer. Den billigste øl er fadøl, som gerne bliver serveret i 3 forskellige størrelser.

 

Lokal vin er særlig godt udbredt og i byerne findes der et godt udvalg af restauranter, som servere alt fra pizza og pasta til elegange goumetrestauranter.

 

Udeliv

 

Mange af byerne i Toscana har et charmerende udendørs liv.  Der spilles koncerter og holdes danseforestillinger, samt meget levende musik kan opleves på torvene og barerne. Du finder det meste fra rock til klassisk musik og opera.

 

Shopping

 

Firenze er byen med det største butiksudvalg. Du finder det meste mellem katedralen og elven Arno. Er du ude efter mærkevarer er der mange fasion butikker på Via Roma, Via de Calzainouli og Via Por Santa Maria. Et godt tip er: hvis du vil købe mærkevarer til rimmelige priser, så tag turen inden om outletbutikken The Mall.

 

Transport

 

Det bliver hurtigt til mange skridt på gå-turene mellem seværdighederne, så det er en god idé at have gode sko med ppå rejsen.

Mellem byerne og proviserne går det busser og tog, det er heller ikke vanskeligt at få fat på en taxa i byerne.

 

Valuta og kredittkort

 

Euro (EURO). Veksel til EURO i kontanter før afrejse. Kredittkort accepteres i stor udstrækning. Lejer du bil garanteres depositum med kredittkort. Mange hoteller kræver en kopi af kreditkortet som garanti for ekstra udgifter, åbne telefon etc.

 

Pas og visum

 

Alle personer som rejser til lande udenfor Schengen må have et pas som er gyldigt seks måneder efter hjemkomst. Indefor Schengen kræves det at man har pas eller nationalt ID-kort som er gyldigt under hele rejsen. Læs mere http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum

 

Spørgsmål om pas og visum skal stilles til det respektive lands ambassade eller konsulat.

 

Elektricitet

 

220 Volt. Europæisk standard

 

Turistbyrå/Ambassade

 

Den Italienske Ambassade/ Ambasciata d'Italia

Gammel Vartov Vej 7

2900 Hellerup

Tlf. 39 62 68 77

 

Se mere hos det Italienske Turistkontor:

 

http://www.italiantouristoffice.dk/

 

Øvrigt

 

Turistskat i Italien

Italienske myndigheder har indført en ny turistskat på overnatninger. Alle hoteller opkræver denne skat kontant på hotellet. Børn under 10 år betaler ikke turistskat.

 

Pris pr. person og nat:

1-3 stjerners hotel: 3 euro pr. person pr. nat

4 stjerners hotel: 4 euro pr. person pr. nat

5 stjerners hotel: 5 euro pr. person pr. nat

 

Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avfreise. OBS: Amisol kan klassificere hotellerne forskelligt, og ved betaling af turistskatten er det hotellets officielle klascifisering som gælder.

Læs mere

Nyd en 7 dages rundtur til Toscana. 

Læs mere om rundrejse programmet ved at klikke her