Hemsedal - indgangen til vestlandske fjorder og natur.

Hemsedal ligger hvor vandet skilles mellem øst og vest, hvilket giver et fremragende udgangspunkt for at foretage varierede dagsture. Det betyder, at du får det fineste af norsk natur, berømte fjorder og lokale kulturer som perler på en snor. Nedenfor finder du noget af det, vi betragter som de absolutte godbidder, du let kan kombinere med dit ophold i Hemsedal.

Lærdal(1 time 10 min. med bil fra Hemsedal)

På vejen til Lærdal kan et besøg i en af Norges ældste stavkirker som blev opført i 12-tallet anbefales. Det er også en flot oplevelse at gå et stykke af kongevejen som kong Sverre brugte mellem øst og vest.

Videre ned i dalen til Lærdal oplever du spektakulært natur og Lærdalseleven, en af Norges mest berømte lakse-elv, sætter ikke mindst sit præg på dette. Lærdalsfjord er en af ​​de inderste fjordarme i verdens længste fjord Sognefjord. Herfra er der også færgeture ind i Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden.

Flåm (1 time og 35 min. med bil fra Hemsedal)

I bunden af ​​Aurlandsfjorden ligger Flåm, og du kommer der på samme måde som til Lærdal, som du derefter passerer. Flåm er terminalstoppet på Flåmbana, der løber fra Myrdal til Flåm gennem den næsten ikoniske, nationalromantiske Aurlandsdalen. Dette er en af ​​verdens mest spektakulære og berømte togrejser. Føl dig fri til at tage toget op og gå tilbage, og brug den tid og ro, du har brug for, til at nyde symfonien fra vandfald, et sjældent kulturlandskab og en storslået udsigt.