Rejser til Aswan

Aswan (200.000 indb.) er en by i den sydlige del af Egypten. Aswan ligger på Nilens østbred.

 

Aswan ligger ca. 899 km syd fra Kairo og er en rolig destination i Nildalen. Nilen er mere majestætisk her end andre steder, den flyder gennem granitklipper og runde smaragdøer dækket af palmer og tropiske planter. Det betragtes som en all-time favorit vinterdestination. Desuden vil du blive overrasket over at se, hvor mange monumenter og steder denne lille by har at tilbyde. Overvej at sejle til Philae-templet, se Agha Khan-mausoleet og tage en udflugt til St. Simeon-klosteret. Egyptens mest solrige sydlige by er den perfekte destination for at slentre og slappe af i magiske kulturelle omgivelse. Tag en spadsertur ned ad den brede gangbro, lokalt kendt som corniche, for at se feluccas langsomt sejle ned af Nilen. Stop ved en af ​​de flydende restauranter nyd den nubisk musik og friskfanget fisk. Aswan ligger nær Aswandæmningen, og byen er hovedsæde i området Aswan-distriktet.

 

Aswan tilbyder en fantastisk udsigt over Nilen og er et stop på vejen på dit Nilkrydstogt. Byen tilbyder også en rig kulturel oplevelse; Du lærer den nubiske kultur at kende, her køber du krydderier, henna-tatoveringer, souvenirs og afrikanske håndlavede varer i Aswan-souken. Ordet Aswan stammer faktisk fra det gamle egyptiske ord Soun, der betyder souk eller handel. Det har fået sit navn takket være byens strategiske position på handelsruten, der forbinder det nordlige Egypten med dets syd. Siden oldtiden har Aswan også været kendt for sin miljøterapi: at begrave de smertefulde dele af din krop i Aswan-sand giver værdifulde resultater og kan hjælpe med at lindre dig fra permanente lidelser som gigt, led-ødem og betændelse i huden.

 

Byens klima er også kendt for at have store afslappende og foryngende egenskaber. Den bedste tid at besøge Aswan på er i maj og september, hvor i mod sommeren er hed. Vintertemperaturerne kan nå op på 27 grader om dagen, men til gengæld er nætterne kolde.  

 

Aswan ligger i en af Jordens tørreste regioner, og der går normalt adskillige år mellem hvert regnskyl og det præger fortsat enkelte af de nubiske beboelsesområder, hvor mange huse ikke er forsynet med tag. I Egyptens tidlige historie var Aswan (oldtidens Syene) i lange perioder landets grænseby mod syd, og byen var et vigtigt handelscentrum. Der findes mange kulturhistoriske oldtidsminder og seværdigheder i og omkring Aswan. De gamle egyptiske geografer og astronomer antog, at byen lå direkte under Solens nordlige vendekreds, og at Solen lige netop stod lodret over byen, når den var i sin nordligste position (ved sommersolhverv omkring den 21. juni). Et kig på et moderne landkort viser, at Aswan faktisk ligger ganske tæt på, og kun godt 50 km nord for vendekredsen.

 

Værd at se

 

Aswandæmningen

Den Store Aswandæmning (Arabisk: السد العالي, as-Sad al-'Aly); (Engelsk: Aswan High Dam). Uden inddæmning ville Nilen gå over sine bredder hver sommer, når vand fra regn i ØstAfrika flyder ned ad floden, sådan som det gjorde i gammel tid. Disse oversvømmelser bragte næringsstoffer og mineraler med sig, og gjorde jorden rundt om Nilen frugtbar og ideel til landbug. Da befolkningen langs floden voksede, opstod et behov for at kontrollere flodens vand og for at beskytte jord og bomuldsmarker. I et højvandsår kunne en hel høst blive ødelagt, mens et lavvandsår bragte tørke og hungersnød.

Efter at Præsident Nassar kom til magten i 1953, bestemte han sig for at hele Egypten skulle være selvforsynet med egen elektricitet. Han startede med at bygge den nye dæmningen i 1960 i samarbejde med Sovjetunionen og lidt efter med Verdensbanken. I 1971 stod dæmningen færdig, og blev åbnet af præcident Sadat. Bag ved dæmningen ligger verdens største menneskeskabte indsø, som strækker sig 500 km. mod syd, og et godt stykke ind i Sudan.

 

Den ufærdige Obelisk 
Granitbruddet med den Ufærdige ligger i ørkenen i udkanten af Aswan. For 5000 år siden hentede egypterne granit til gravstederne og templerne derfra. Granitblokke blev fragtet helt til Kairo under bygningen af de enorme pyramider. Her findes den 42 m lange obelisk som er hugget ud på 3 sider, men  fortsat fæstnet til klippen på undersiden. Selv i dag kan man næsten føle arbejdernes skuffelse, da de opdagede at stenene var sprængt, og hel projektet måtte opgives. 

 

Besøg den Nubiske Landsby 

Nubierne er en nation, der stammer fra det sydlige Egypten og det nordlige Sudan og bosatte sig fredeligt langs Nilen. Nubierne et af de mest indbydende folk/samfund i Egypten, hvis ikke verden. Deler med glæde deres jord og hjem med tusinder af besøgende hvert år. Den “ Nubiske landsby ” ligger i byen Gharb Soheil i Aswan, Egypten. Aswan ligger ca. 860 km syd for hovedstaden Kairo - og er kendt for at rumme nogle af Egypts ældste ruiner.

Denne lille landsby er mere end øjet møder. Det er en bevaret ø af en af ​​de ældste civilisationer i historien. Nubierne har ikke kun bevaret deres gamle traditioner, men også det nubiske sprog - som kun tales og ikke har noget officielt alfabet.

Når du vandrer gennem Nubaa, som det er lokalt kendt, vil du hurtigt indse, at alt har en dybere betydning. Landsbyen er fyldt med geometriske former og lyse farver. Trekantformerne repræsenterer de tre vigtigste kilder til liv for nubierne - jorden repræsenteret af en neongrøn, solen repræsenteret af en fantastisk gul og himlen og Nilen, repræsenteret af forskellige nuancer af blå.

 

Besøg botanisk have via en fredfyldt felucca sejlads på Nilen

En af de bedste grunde til at besøge Aswan er også at se Aswan botaniske have. Rejsende kan sejle på en lokal felucca-båd eller tage en motorbåd til den østlige bred af Nilen for at nå denne ø. Det ligger overfor byen Aswan og den elefantinske ø.

Feluccas er enkle, traditionelle egyptiske sejlbåde, bemandet af lokale sejlere. Disse skibe er tilpasset for komfortabelt at transportere rejsende og føres af vinden. 

 

Øens historie:
 
Øen kaldes også Kitchener Island, fordi Lord Kitchener i 1899 under hans militære kampagner i Sudan gjorde denne ø til hovedkvarteret for sin hær. Det blev dengang kendt som Lord's House.
 
Kort efter at han forlod øen, blev den givet tilbage til kunstvandingsministeriet og blev derefter kendt som kongsøen.
 
Siden 1928 har kunstvandringsministeriet forvandlet øen til at omfatte træer fra de 5 kontinenter. 

Der er et stort udvalg af plantager og træer på øen. Nogle af dem blev naturligt fundet på øen, før den blev omdannet til en botanisk ø, og andre er bragt  dertil ind. Der er et antal sjældne palmer såsom Royal Palm Tree, Sabal Palm Tree og Phonic Pam træ.

Læs mere

Chios - Grækenland

Grecian Castle

Grecian Castle


Chios by - Chios
På forespørgsel

Flot beliggenhed ved strand og centrum. Særlig hyggeligt hotelområde med servering.

Mer info >> Send forespørgsel
Golden Sand

Golden Sand


Karfas - Chios
På forespørgsel

Gode udflugtsmuligheder i nærheden. Om sommeren arrangeres det græske temaaften hver uge.

Mer info >> Send forespørgsel
Evangelia Apartments

Evangelia Apartments


Karfas - Chios
På forespørgsel

Selvbetjente lejligheder med god beliggenhed i Karfas. Kort gangafstand til strand.

Mer info >> Send forespørgsel
Erytha Hotel og Resort

Erytha Hotel og Resort


Karfas - Chios
På forespørgsel

Bo direkte på stranden i karfas. Flere pools og gode restauranter på hotellet

Mer info >> Send forespørgsel
Annades Apartments

Annades Apartments


Karfas - Chios
På forespørgsel

Et lite og trivelig leilighetshotell. Rett ved stranden og kort avstand til minimarked.

Mer info >> Send forespørgsel
Aegean Dream

Aegean Dream


Karfas - Chios
På forespørgsel

Moderne lejligheder med en dejlig beliggenhed mod havet. Kort afstand til strand og centrum

Mer info >> Send forespørgsel
Sun Village

Sun Village


Megas Limnionas - Chios
På forespørgsel

Familievenlige lejligheder lige ved børnevenlig strand og faciliteter som giver en god feriefølelse.

Mer info >> Send forespørgsel
Sea View Resort og Spa Hotel

Sea View Resort og Spa Hotel


Karfas - Chios
På forespørgsel

Hotel med god standard og flot beliggenhed i højden med udsigt mod havet.

Mer info >> Send forespørgsel