Rejser til Luxor

Luxor, også kaldet verdens største friluftsmuseum, er et stort kompleks af gamle monumenter fra Thebes tid. Beliggende på Nilen-flodens østbred i det sydlige Egypten, cirka 500 kilometer fra Kairo. Luxor er stedet for det gamle Thebes, faraoernes hovedstad fra det 16. til det 11. århundrede f.Kr. hvor deres magt var højest.

 

Luxor strækker sig fra Tutankhamens grav i Kongedalen og den storslåede udsigt over solnedgangen ved de majestætiske tempelkomplekser Karnak, til de spændende og sjove Nil-krydstogter.

 

Umiddelbart overfor floden Nilen ligger monumenterne, templerne og gravene på vestbredden Necropolis , som inkluderer Kongedalen og Queens of Valley .
Tusinder af turister fra hele verden ankommer årligt for at besøge disse monumenter og bidrager meget til økonomien i den moderne by.

 

Luxor har omkring 150.000 indbyggere og et areal på ca. 417 kvadratkilometer (161 kvm), og er blandt de ældste beboede byer i verden. Den moderne by inkluderer stedet for den antikke egyptiske by Waset , også kendt som Nut og til grækerne som Thebes eller Diospolis. 

 

Luxors betydning startede allerede i det 11. dynasti, da byen voksede til en blomstrende by.  Montuhotep II, der forenede Egypten efter problemerne i den første mellemperiode, bragte stabilitet i landet, da byen voksede i statur. Med Faraoerne i det nye kongerige og deres ekspeditioner til Kush, i nutidens nordlige Sudan og til landene Kana'an, Fønikien og Syrien, - betød det, at der blev bragt stor rigdom til Luxor og byen steg til at være særdeles fremtrædende, selv på verdensplan. 

 

Thebe spillede en vigtig rolle i udvisningen af ​​de invaderende styrker fra Hyksos fra Øvre Egypten, og fra tidspunktet for det 18. dynasti til det 20. dynasti var byen steget til både at være en politisk, religiøs og militær hovedstad i det antikke Egypten.

 

Thebes gamle hovedstad centreret omkring Amons tempel, er dedikeret til de gamle egyptiske primære guder. Templet blev bestilt af kong Amenhotep III i 1392 f.Kr., afsluttet af Tutankhamun (1336-27 f.Kr.) og derefter udvidet af Ramses II (1279-13 f.Kr.). Det er i dag kendt som Luxor-templet. En allé af sfinx`er forbinder den med Karnak.

 

Det oprindelige Luxor-tempel siges at have bestået af en stor domstol og et kompleks af haller og kamre. I den ene hal er der en granitstatue af Alexander den Store. Ved indgangen står to kolossale statuer af faraoen Ramses og et par obelisker. En af obeliskerne står der stadig i dag, den anden blev fjernet og genopført i 1831 på Place de la Concorde, Paris, hvor den stadig står i dag. Da Theben faldt, forblev Luxor den mest befolkede del af byen.Luxor blev sammen med Karnak, dronningens dal og kongernes dal erklæret et UNESCO-verdenskulturarv i 1979. Udgravninger og bevaringsindsats er i gang. I 1988 afdækkede den egyptiske antikvitetsorganisation mange statuer fra det 18. dynasti. Templet har været brugt som tilbedelsessted indtil i dag.I dag er Luxor en købstad, der betjener de omkringliggende landbrugsdistrikter. En stor del af befolkningen er kristen. Byen har også en jernbanestation, en lufthavn og en færgeservice til den vestlige bred. Luxor Museum blev åbnet her i 1975.Sofitel Winter Palace Hotel, også kendt som det gamle Winter Palace Hotel, er fra den historiske britiske kolonitid et 5-stjernede luksus resort hotel beliggende på bredden af floden Nilen i Luxor.

 

Her er det er besøg værd, at nyde en HighTea i de autentiske omgivelser. Du kan næste fornemme tilstedeværelsen af Agatha Christie, det var nemlig her hun skrev “Døden på Nilen”.

 

Verdt å se i Luxor:

West bank / Vestbredden: 

 Kongernes dal

Valley of the Queens

Medinet Habu (mindesmærke for Ramses III)

Ramesseum (mindesmærke for Ramses II)

Deir el-Medina (arbejderby)

Nobles grave

Deir el-Bahari (Mortuary Temple of Hatshepsut osv.)

Malkata (paladset til Amenophis III)

Colossi of Memnon (mindesmærke for Amenophis III)

Al-Asasif kirkegård

East bank / Østbredden

Luxor Templet

Luxor Internationale lufthavn

Karnak Templet

Luxor Museum

Mummification Museum

Winter Palace Hotel

Læs mere

Chios - Grækenland

Grecian Castle

Grecian Castle


Chios by - Chios
På forespørgsel

Flot beliggenhed ved strand og centrum. Særlig hyggeligt hotelområde med servering.

Mer info >> Send forespørgsel
Golden Sand

Golden Sand


Karfas - Chios
På forespørgsel

Gode udflugtsmuligheder i nærheden. Om sommeren arrangeres det græske temaaften hver uge.

Mer info >> Send forespørgsel
Evangelia Apartments

Evangelia Apartments


Karfas - Chios
På forespørgsel

Selvbetjente lejligheder med god beliggenhed i Karfas. Kort gangafstand til strand.

Mer info >> Send forespørgsel
Erytha Hotel og Resort

Erytha Hotel og Resort


Karfas - Chios
På forespørgsel

Bo direkte på stranden i karfas. Flere pools og gode restauranter på hotellet

Mer info >> Send forespørgsel
Annades Apartments

Annades Apartments


Karfas - Chios
På forespørgsel

Et lite og trivelig leilighetshotell. Rett ved stranden og kort avstand til minimarked.

Mer info >> Send forespørgsel
Aegean Dream

Aegean Dream


Karfas - Chios
På forespørgsel

Moderne lejligheder med en dejlig beliggenhed mod havet. Kort afstand til strand og centrum

Mer info >> Send forespørgsel
Sun Village

Sun Village


Megas Limnionas - Chios
På forespørgsel

Familievenlige lejligheder lige ved børnevenlig strand og faciliteter som giver en god feriefølelse.

Mer info >> Send forespørgsel
Sea View Resort og Spa Hotel

Sea View Resort og Spa Hotel


Karfas - Chios
På forespørgsel

Hotel med god standard og flot beliggenhed i højden med udsigt mod havet.

Mer info >> Send forespørgsel