Napoli -Amalfikysten

En autentisk oplevelse på Amalfikysten

Sorrento

Sorrento er en af Italiaens smukkeste byer. Byen er en farverig fest af blomster, velholdte bygninger, charmerende gågader og frodige parker og en dramatisk beliggenhed på en klippe med udsigt over Napoli-bugten. Med sine smalle gyder og brostensbelagte gader er Sorrento en hyggelig lille by – større end nabobyer som Vico Equense og Amalfi – men mindre sammenlignet med det nærliggende Napoli.
Sorrento er en af ​​de italienske byer, der har tiltrukket mest berømte kunstnere og forfattere gennem historien. Som for eksempel: Thomas Fearnley, Adolph Tidemann, Camilla Collett, Bjørnstjerne Bjørnson og Olaf Bull. Men det vigtigste er nok at Henrik Ibsen tilbragte tid her ved to anledninger, i 1867 da han færdiggjorde Peer Gynt, og i 1881 da han skrev Gengangere.Den verdensberømte digter opholdt sig langs stranden, først på pensionatet La Rosa Magra, og ved sit andet besøg på Hotel Tramontano - som er et af byens førende luksushoteller med spektakulær udsigt over havet. Begge hoteller eksisterer stadig og har synlige mindehøjtider til Ibsens ære. I 2007 blev en separat Ibsen park endda indviet i byen.

 

 

Amalfi – hvor drømmen bliver virkelighed

Det er ikke for ingenting, at Amalfi har fået en plads på UNESCOs liste på verdensarv over natur og kultur. Den lille by er så idyllisk og smuk, at man skal knibe sig selv for at tro, at det, man ser, er sandt. Byens strand ligger lige foran Amalfis smukke historiske centrum. Små hvide og gulmalede huse udgør de bygninger, der klæber sig til de dramatiske bjergsider, hvor fyrretræer lyser op med deres intense grønne nuance og det blå hav glimter lokkende, når solens stråler rammer overfladen.
 

Der er også spor efter Henrik Ibsen i Amalfi. Det var her i sommeren og efteråret 1879, at han skrev sit berømte drama Et dukkehjem. Han boede på Hotel La Luna, hvor komponisten Richard Wagner også opholdt sig over sommeren 1881. Det er omgivelser, der virker inspirerende på så mange måder, et sted, der er en fryd for øjne og sjæl.
 

I dag er selve byen Amalfi en turistmagnet, som er en meget hyggelig by, med fine restauranter, hyggelige butikker og hoteller i forskellige prisklasser. Befolkningen på godt 5.000 sjæle formerer sig i højsæsonen, og så er det spændende at tænke på, at byen i det 11. århundrede havde hele 70.000 indbyggere. De konkurrerede med Pisa og Genova om, at være

Læs mere

Kløften anses for at være en af de smukkeste, du finder i Europa. I vil opleve meget aktiv 16 km vandring igennem et fantastisk bjerglandskab. På den anden side venter en lækker strand, som for nogen kan have stor interesse efter en lang og flot tur. NB. Gode sko er et must!