Velkommen til Andorra

Nyd Andorra på ski i vinterperioden

Skirejser til Andorra 

Andorra ligger i Pyrenæerne mellem Frankrig og Spanien. Landet er et bjergland beliggende 820m til 2950m. over havet. Andorra er mindre end Fyn, og  er Europas højst beboede land.  Andorra har ca. 80.000 indbyggere, hvoraf ca. 22.000 bor i hovedstaden Andorra La Vella. Det officielle sprog er katalansk,  men alle taler desuden spansk og fransk, og en del taler efterhånden også engelsk. Der bor og arbejder ligeledes mange portugisere og sydamerikanere i landet. Turisterne kommer hovedsageligt til Andorra for at stå på ski eller for at gøre indkøb. Andorra har Pyrenæernes ..
største skiområde med det store supermoderne skisportssted Grandvalira, hvor alle Amisol`s  hoteller ligger.

Grandvalira har masser af sne, få eller ingen liftkøer og rigtig mange  solskinsdage til at nyde skiløbet med udfordringer til alle i denne idylliske lilleput-stat.

Overalt møder man imødekommenhed fra de personer, der arbejder på restauranterne i terrænet, liftpassere, skiinstruktører osv. Mange af de ansatte i skiområdet kommer fra Argentina og Chile, og arbejder i Andorra om vinteren, da der på det tidspunkt er sommer i Sydamerika, og de vender så tilbage til skisæsonen i Sydamerika, når sæsonen i Andorra slutter.

 

 

Amisol  har hoteller i byerne Encamp (1.300m o.h.), El Tarter (1.700m o.h.), Soldeu (1.800m o.h.), Pas de la Casa (2.100m o.h.), Canillo (1.500m.o.h.) og Grau Roig (2.100m.o.h.), der alle er en del af det  største skiområde i Pyrenæerne, Grandvalira.

Med godt 210 km sammenhængende pister og uanede muligheder for off piste skiløb, er Grandvalira et topmoderne skiområde på højde med de bedste områder i Alperne. Skiområdet Grandvalira, der ligger i 1.710-2.640 meters højde, har udover Funicamp kabineliften i Encamp, 3 kabinelifte og 66 lifte bestående hovedsaglig af high-speed 4-6 personers stolelifte og 2 træklifte.

I Grandvalira findes: 19 grønne pister, 49 blå piste, 41 røde piste og 19 sorte piste,

altså piste i alle sværhedsgrader og udfordringer til alle

I Grandvalira er der 3 freestyle Snowparks, hvor parken i El Tarter har World Cup status, samt 2 boarder/skicross baner af meget høj standard. Desuden er der 5 pister, som lever op til FIS World Cup krav.

Der er løbende sket en stor udvikling af kunstsnesystemet, så 65 % af skiterrænet nu er snesikkert hele sæsonen.

 

SHOPPING

Andorra er næsten skattefrit, hvilket betyder fordelagtige indkøbsmuligheder.

I Andorra La Vella er der ca. 4.500 forretninger, der tilbyder et væld af varer. Alverdens mærkevarer og skiudstyr er meget billigt i Andorra. Så hvorfor ikke

bruge noget af tiden efter skituren til at gøre nogle gode indkøb.

 

MAD OG DRIKKE

Restaurant- og barpriser er meget billige. Et priseksempel indhentet i 2017 var en lille fadøl til 1,4 Euro. Restaurantpriser er generelt 30-40% lavere end i Danmark.

Man betaler med Euro.

 

 

Læs mere

Seværdigheder