Velkommen til Sicilien

En autentisk oplevelse på Sicilien

Sicilien – hvor sanserne vågner

Sicilien er det mest intense italienske eventyr. Du vil som gæst hurtigt finde ud af at øen byder på meget mere end sit skrøbelige ry. Sicilien er en ø for alle sanser, der giver dig en oplevelse af en højere kaliber.

Til trods for at Sicilien er Middelhavets største ø, er den relativt set lille. Norge er for eksempel 15 gange større, men befolkningstallet er stort set det samme. Med mere end 5 millioner indbyggere, er Sicilien næsten sit eget land, hvilket har givet sit spor i den stolte befolkning, der anser sig selv mere som selvstændige end under ..
fastlandets styre.  På dette område minder sicilianerne lidt ligesom de fleste andre øboere.

Amisols rejsemål er centreret omkring den frodige by Taormina, der ligger sig op til bjergsiden. Her bugner det med duftende citrontræer, kunstneriske hoteller og kirker, et gammelt græsk amfiteater, samt restauranter, caféer og butikker af enhver art. Bor du oppe på bakken, tager du svævebanen til stranden, som ligger 200 meter længere nede, hvor der også er fine hoteller og spisesteder at vælge imellem. Umiddelbart nord og syd for Taormina, er der to andre feriesteder, Letojanni og Giardini-Naxos, som er store familiedestinationer.

 

På opdagelse i 3000 meters højde

Sicilien er dog så meget mere. Du er velkommen til at leje en bil og udforske øen på egen hånd eller deltage i en udflugt, hvor du blandt andet har muligheden for at klatre på vulkanen Etna. Du kommer ikke helt til tops, men næsten. Det er tilladt at bevæge sig rundt på vulkanen i en højde på cirka 3.000 meter, så husk det praktiske tøj. Temperaturen i sådanne højder er helt anderledes i forhold til hvad den er nede ved havets overflade, men oplevelsen er helt unik, så lad det ikke stoppe dig.

Byen Catania ligger kun en times kørsel fra Taormina og er bestemt et besøg værd. Det store udendørs-marked er en fest for sanserne, som strækker sig over flere kvartaler, og du kan købe stort set alt hvad du kan forestille dig af italienske delikatesser. Længere væk vil du finde den regionale hovedstad Palermo, som er en dejlig heldagsudflugt fra Taormina.

Og mafiaen? – Du ser intet til det, andet end i form af salg af ironiske ”Godfather-produkter”. Sicilien er simpelthen en glæde i sig selv at besøge. 

Læs mere

Seværdigheder