Byer på Sicilien 

Udforsk de betagende byer på Sicilien, hver med sit eget sæt af unikke seværdigheder.

 

Letojanni - Hyggelig strandpromenade med folkeliv

Letojanni er et hyggeligt feriested på Sicilien. Med Amisol kan du bo direkte ved den flere kilometer lange sandstrand  på Park Hotel Silemi eller San Pietro og kun nogle få kilometer til den populære by Taormina. Byen har en hyggelig strandpromenade som følger det meste af den lange stranden. Selv om Letojanni er et relativt roligt rejsemål er der et levende folkeliv her om sommeren. På den charmerende og intimt lækre Piazza Durante føles en svalende Prosecco som en ligeså naturlig ingrediens, som den lette italienske stemning.
Pizza og skønne fiskerestauranter

Letojanni har en lidt roligere atmosfære og er et populært feriested for italienerene selv. Langs promenaden finder du flere gode spisesteder, som serverer pizza & pasta, som kun italienere kan lave det. Derudover er der de typiske fortorvsrestauranter, á la carte, elegante "Ristorantes" og nogle særdeles gode fiskerestauranter.

 Lidobad

Letojanni har flere kilometer med strand, hvor du har de såkaldte "Lidobad". Dette er normalt over hele Italien. Her kan du leje liggestole og parasoller samt ofte have adgang til et omklædningsrum og bad. Italienerne har stil og ikke mindst på stranden. Disse Lidobade er privatejet. Ønsker du en offentlig strand, så findes det også.

Fra Letojanni kommer du også let til Taormina. Byen er kun 6 km. derfra og den  offentlige transport fungerer glimrende.

 

 

Giardine Naxos

Giardini Naxos by er blevet utrolig populær, med kun 15 minutters kørsel til Taormina, er du i en skøn italiensk oase.

Giardini Naxos har en rigtig flot placering direkte ned til kysten, og er en mindre turistby som emmer af charme og italiensk gæstfrihed. Naxos som den også bare kaldes var tilbage til 70erne en lille fiskerlandsby som med tiden er blevet til et turistby med det hele, og hvor man stadig har bibeholdt det lokale fiskeri. Går man langs havnen man kan meget hurtigt få følelsen af at byen på dette punkt ikke har ændret sig så meget, når man ser de små etermistiske fiskerbåde, men man bliver ..
overrasket positivt. Byen summer af liv og er om dagen godt besøgt af turister fra hele verden. Langs strandpromenaden og videre om til den hyggelige gågade, er der et væld af små lokale og internationale forretninger, med masser af mulighed for indkøb. 

Ønsker man at nyde en kølig forfriskning eller en god frokost så er de små loakle tavernaer, restauranter og fiskehuse et oplagt valg. Her er der kælet for detaljen og man kan med sikkerhed få en rigtig god italiensk madoplevelse.

På hver side af byen er der lange indbydende strandområder, og små gemte strande mellem klipperne og bjergudspringene langs kysten. Langs strandene er der utrolig frodigt og dette har også gjort byen populært, da der er utrolig flot.  Om aftenen er byen fuld af liv. Ønsker man at tage turen ind til Taormina så kan man med de lokale bus eller taxi køre ind til byen på ca. 20 minutter, og her er der også et væld af indkøbsmuligheder, barer, cafeer og restauranter.

Giardini-Naxos er et hyggeligt feriested på Sicilien som har vokset fra at være en lille fiskerlandsby i 70’erne til et knaps så stort, men velfungerende rejsemål. På den gamle fiskerhavn leveres der fisk i en pulsende atmosfære, der bringer dig tilbage i tiden. Her føler du på det sicilianske hverdagsliv og nyder dejlige soldage ved den familievenlige og lange strand. Det er her solen står op over havet og starter sin rejse over himlen. 

 

 

Taormina - forførerende romantisk

Taormina er en charmerende landsby og det mest kendte feriested på Sicilien. Byen har en majestætisk beliggenhed der troner fra sin højde 200 meter over havet og Naxosstranden. Udsigten er pragtfuld udover havet og bugten nedenfor. Bilfrie brostensbelagte gader, hyggelige, trange gyder og store livlige piazzaer og ikke mindst rigelig med forføreriske fristelser fra det smagfulde italienske køkken, gør oplevelsen total. Du skal heller ikke se bort fra at du kan hygge dig med et glas "vino" på en af de mange fortorvscaféer. Her får du virkelig en ..
ferie i romantiske omgivelser og lækker stemning der oser langt væk af nydelse.

Corso Umberto - "bliv set" gaden.
Taorminas hovedgade hedder Corso Umberto og går mellem de to antikke byporte. Her går du for at se og for at blive set. Desuden ligger her modebutikker, isboder og restauranter som perler på en snor. Fra hver side af Corse Umberto leder små trappetrinsgader til intime og særdeles charmerende restauranter, her får du serveret nydelig siciliansk mad i sit rette miljø og i en forførerisk atmosfære. Har du lyst til at opleve et af byens bedste udsigtpunkter, tager du turen til Piazza IX Aprile.

Med Amisol i Taormina eller Taormina Mare?
De nærmeste strande fra centrum ligger i Taormina Mare, hvor du kan vælge mellem flere havpools mod betaling eller den offentlige rulle-stenstrand ved Isola Bella. 

Amisol-hotellerne i Taormina ligger enten nær centrum og de stemningsfulde torve og gader, eller ved stranden med direkte adgang til liggestole og strandhygge. Med Amisol kan du bo i vandkanten på Villa Oasis eller centralt i byen på Taormina Park Hotel. Uanset om du vælger å bo i centrum af Taormina eller nede ved vandkanten i Taormina Mare, så knytter svævebanen de to steder sammen på fem minutter. 

 

Find det perfekte hotel på Sicilien     Læs mere om Sicilien