Seværdigheder

Man skal selvfølgelig opleve lidt på turen - her er nogle gode bud

Tag på opdagelse i Catania 

Byen Catania ligger kun en times kørsel fra Taormina og er bestemt et besøg værd. Det store udendørs-marked er en fest for sanserne, som strækker sig over flere kvartaler, og du kan købe stort set alt hvad du kan forestille dig af italienske delikatesser. Længere væk vil du finde den regionale hovedstad Palermo, som er en dejlig heldagsudflugt fra Taormina.

Sicilien er dog så meget mere. Du er velkommen til at leje en bil og udforske øen på egen hånd eller deltage i en udflugt, hvor du blandt andet har muligheden for at klatre på vulkanen Etna. Du kommer ikke helt til tops, men næsten. Det er tilladt at bevæge sig rundt på vulkanen i en højde på cirka 3.000 meter, så husk det praktiske tøj. Temperaturen i sådanne højder er helt anderledes i forhold til hvad den er nede ved havets overflade, men oplevelsen er helt unik, så lad det ikke stoppe dig.

 I Catania skal du besøge byens hjerte, “Piazza del Duomo”. Derefter kan du udforske forskellige monumenter og kirker i nærhenden, måske tage på nogle fede billeder af gadelivet og udforske de smukke små gader med de små hyggelige butikker. Sørg endelig for at besøge Catania-katedralen, som ligger lige bag ved elefantspringvandet. Tilsvarende kan du udforske andre steder i byen afhængigt af hvor ofte du ellers har været her.

 Cefalu - Hyggelig og utrolig flotte omgivelser

Hvis du er glad for billeder, vil denne “lille” fiskerby opfylde dit behov for fremragende billeder. Cefalu er centrum for nogle fantastiske badebyer langs nordkysten, og lækre sandstrande. Ulempen er imidlertid, at det i sæsonen godt kan være lidt overfyldt. Så hvis du ønsker at nyde en strand i en rolig atmosfære, så skal du besøge de andre strande på Sicilien. Mens du besøger Cefalu, glem ikke at vandre til La Rocca di Cefalù for at nyde en eksotisk udsigt over byen. Byen centrum er også hyggelig, men mange hyggelige butikker og gode restauranter

 

Tag en tur til hovedbyen Palermo

Palermo er Siciliens største by og samtidig øens hovedstad. Denne by er hjemsted for myter og fordomme, men også mange historiske bygninger og monumenter der er et besøg værd. Så hvis du er en historieelsker og kan lide at besøge paladser og kirker, bør Palermo være et must i din Sicilien-ferieplan. Nogle anbefalede steder i Palermo omfatter Ballaro-markedet, Palermo-katedralen, det normanniske palads og Massimo-teatret. Glem heller ikke at smage den lækre streetfood i Palermo.  Her er nok at opleve hvis du tager nogle overnatninger i byen

Etna - Verdens mest aktive vulkan

Du kan ikke tage til Sicilien uden at erobre verdens mest aktive vulkan. Tag til Siciliens østkyst, og kør op til Etna, Europas højeste vulkan, hvor du kan se lava røgen, der kommer fra vulkanens indre. Endnu et UNESCOs verdensarvssted på Sicilien. Du kan bruge en god del af dagen på at udforske Etna, specielt hvis du tager helt op på toppen, men husk fra besøgscentret og op til toppen skal du med “offentlig” transport, og det er ikke helt billigt – det ligger i omegnen af 60-70 € pr. person. Er det det værd ? 

Læs mere