Eksotiske laguneformede strender i El Gouna

Vores rejser til El Gouna

El Gouna - et lidt anderledes feriested

El Gouna er en af Egyptens lækreste steder. Et paradis skåret ud af ørkenens sanddyner og fyldt med Rødehavets indbydende badevand. Byens unikke udformning mødes med de varme solstråler og skaber himmelblå nyancer i lagunerne. Det er blot noget at det, som har gjort stedet til en favorit blandt de mange gæster som elsker Egypten.

Med smalle gader og nubisk inspireret arkitektur i varme jordfarver, er El Gouna en eksklusiv ferieby med en særegen charme.

El Gouna er udformet i et netværk af kanaler med øer og halvøer rundt omkring. Bygningerne på disse øer, er farverige med aflange laguner.

 

Udelivet - der hvor det sker 

Udelivet centreres på to områder. Den første er Abu Tig Marina med den nye udvidelse "New Marina", som er en hyggelig bådhavn med fortøjrede fritidsbåde og en særlig hyggelig havnepromenade. Den anden er, "Down Town" som byder på et eksklusivt udvalg af stilfulde caféer, butikker, restauranter og barer med hyggelig atmosfære.
El Gouna er et mindre og roligere feriested der har et stort fokus på afslapning og komfort.

 

Strandlivet over og under vandet 

Da beliggenheden er direkte på Rødehavet, er det synonymt med eventyrlige undervandsoplevelser. Forholdene i det krystalklare vand giver dig noget af verdens aller bedste dykke- og snorkelforhold med en mangfoldighed af fisk og koraller at se på. I tillæg til dette er de flotte aflange laguner meget børnevenlige.

 

Populære aktiviteter

De aflange strande med stabile vindforhold gør at kitesurfere fra store dele af verdenen kommer dertil. Flere steder langs vestsiden af Rødehavet har derfor etableret sig som en ledende kitesurfing-destination, og El Gouna er en favorit. Den mere erfarende kitesurfer vil nok foretrække Mangoovy Beach. Stedet er kendt for at her findes en stærkere og mere stabil vind og meget plads. Hvis du vil prøve at kitesurfe for første gang, kan vi anbefale nybegynderkursus på Zaytouna Beach. 
El Gouna har en 18-huls golfbane i topklasse med en dejlig udsigt og smukke omgivelser. Golfbanen holder åbent hele året og passer både til den erfarende og nybegynderen. Her kan du handle "pro shop" og leje alt det udstyr du har brug for. Ved golfbanen er der en velplaceret terasse med bar og restaurant. Her tilbydes både indendørs og udendørs servering.

 

Udemærkelser

I 2014 vandt feriebyen prisen "Global Green Award", en pris som er sponceret af FNs klimaprogram og uddeles til projekter som viser "betydelige tiltag" for bæredygtig miljø.
El Gouna er den første destination i Afrika og Midtøsten som har fået tildelt denne pris.

Læs mere

Flytider/Tidsforskel           

Se online bookingsystem for alle dage og tider. 5 timers flyrejse.

+ 1 time.  Dvs. når klokken i Danmark er 12:00 er klokken i Hurghada 13:00

Da Egypten skifter mellem sommertid og vintertid på andre datoer end i Danmark fører dette til periodiske forskydninger i tiden. Alle relevante oplysninger gives ved ankomsten af guiden.

Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse fra Egypten.

 

Visum er obligatorisk

Alle rejsende skal have turistvisum for indrejse til Egypten.

Visum for indrejse er obligatorisk for alle rejsende til Egypten. For danske og skandinaviske gæster, skal visum købes i ankomsterminalen i Hurghada eller Sharm El Sheikh lufthavn efter ankomst. 

Når man kommer ud af flyet går man automatisk direkte frem til visum skrankerne, hvor vores og lufthavnens personale vil være jer behjælpelige med udstedelse af visum.

Alle gæster der rejser til Egypten skal have visum iht. de gældende regler for visum udskikket af Den Egyptiske Ambassade. Visum kan købes i ankomstterminalen efter ankomst til Egypten.
Prisen pr. person er 30 US dollars. og kan kun betales kontant. Visum kan IKKE betales med andre former for valuta eller kreditkort.
På dit rejsebevis står der  "VISUM NEJ TAK", da vi ikke via din billet kan sælge indrejse visum på forhånd.

 

Visum for indrejse til Egypten er obligatorisk

Visum for indrejse til Egypten er obligatorisk, og der kræves visum for indrejse til Egypten.
Der florere mange fejlagtige informationer omkring gratis visum (Sinai Only Visum) på internettet.

Man kan ikke lovligt opholde sig i Egypten uden visum, og opholder man sig uden visum i feriebyerne, kan det give problemer med evt. indlæggelse på hospital i Cairo, eller hvis man bliver stoppet af myndighederne på gaden.

Amisol Travel følger alle anvisninger udskikket af udenrigministerietwww.um.dk samt den Egyptiske Ambassade i København. Er man i tvivl omkring visum og udstedelse af denne, så kontakt vores rejsekonsulenter eller den egyptiske ambassade i Købanhavn.

 

Amisol Travel kan udstede visum til Skandinaviske og Europæiske statsborgere. Øvrige statsborgere skal søge visum via  Den Egyptiske Ambassade i Danmark.

 

Bestiller man Kun Flybillet, er man selv ansvarlig for evt. køb af visum fra rejsemålets ambassade i Danmark eller ved ankomst. Er man dansk, skandinavisk eller europæisk statsborger, kan man også købe visum af 30 US Dollars oppe i flyet på vej mod Egypten.

Man er selv ansvarlig for at have indhentet de rigtige informationer omkring visum for indrejse.
Du kan spørge vores rejsekonsulenter hvis du er i tvivl.  Har man som rejsende ikke sine visum papirer i orden, og er ens pas ikke gyldigt i minimum 6 mdr. efter hjemrejse datoen, vil man blive nægtet indrejse, og ens rejse vil gå tabt, og dette er udenfor Amisol Travels ansvarsområde.

 

Amisol Travel tager forbehold for evt. ændringer og reguleringer i visumpriser, for indrejse til Egypten, Tyrkiet og Emiraterne -herunder Dubai og Ras Al Khaimah.Visumpriser kan ændres og er udenfor Amisol Travels kontrol. Skulle en regulering skyldtes en forhøjelse af visumprisen, vil denne blive pålagt til gæsten.

 

Indbyggertal/Areal

Ca. 250.000 indbyggere.

Byen ligger ved Rødehavet og består af delene Downtown El Dahar, Sekalla og New Hurghada Tourist Area.

Centrum er i Sekalla.

Sproget er arabisk og engelsk.

  

Klima

Solrigt med en meget lav luftfugtighed 

Fra april til oktober ligger temperaturen mellem 16 og 35 grader.

Fra november til marts ligger temperaturen mellem 12 og 24 grader.

Temperaturforskellen på dag og nat ligger på ca. 10 grader. Kan variere afhængig af årstiden.

 

By/Strande

Oprindeligt en lille fiskerlandsby, som med tiden er blevet et utrolig populært ferieområde. 
Centrum er i Sekalla, og et mindre centrum findes i Downtown El Dahar og New Hurghada Tourist Area.

Flotte og indbydende strandområder langs byen og langs kysten.

Fantastiske muligheder for snorkling og dyking.

Alle hoteller har privat strand for hotellets gæster.

Det er forbudt at ødelægge eller tage stykker af korallerne med sig hjem. Dette er yderst strafbart. 

 

Transport

Gode bus og taxi forbindelser. Aftal altid pris på forhånd.

Flere hoteller tilbyder bustransport mellem hotel og centrum.

Kontakt receptionen på hotellet for tider og evt. priser

 

Valuta/Betaling/Tips

Minibanker og vekslekontor på mange af hotellerne og i centrum.

Egyptiske pund er valutaen i Egypten. Valutakode EGP.

Begrænset mulighed for at betale med kreditkort

Drikkepenge er frivilligt men meget almindeligt, ca. 10% på restauranter, rengøringspersonalet på hotellet ca. 20-30 EGP 2-3 pr. uge. 

Nogle hoteller har tip bokse i receptionen og i baren. Her kan man ligge lidt drikkepenge til hotellets personale, eller give drikkepenge i en konvolut i receptionen.  

 

Mobildækning

God mobildækning de fleste steder. Husk at data roaming er utrolig dyrt, og vi kan anbefale at man slår data roaming fra, for at undgå en yderst dyr ekstraregning på telefonen.

 

Reklamationer/ Klager

Er du på destinationen og er der fejl eller mangler, så kontakt venligst vores repræsentanter hurtigst muligt, så de har en mulighed for at hjælpe og få udbedret dette hurtigst muligt.

Har man ikke kontaktet vores repræsentanterne på destinationen vedr. fejl og mangler, og har man ikke prøvet af få udbedret fejl og mangler på destinationen, og klager man når man kommer hjem fra ferien, mister man sin ret til en evt. kompensation.  Iht. de nye gældende regler for deltagelse i pakkerejser paragraf. 26.

 

Internet

Flere internet caféer i lokalområdet. Her koster det ekstra at benytte internet og computere. Husk at aftale en pris først. 

Hotellerne tilbyder også internet imod betaling. Dækningen er ikke altid god desværre, da systemet ikke er velfungerende.

 

Hygiejne/Vaccinationer

Gode hygiejniske forhold på hotellerne og restauranterne. Et godt huskeråd er altid at vaske hænder regelmæssigt. 

Da der er en anden bakterieflora kan maveinfektioner forekomme. Vi kan anbefale at man tager forebyggende tabletter imod maveinfektioner hjemmefra. Husk at de fleste tabletter skal tages ca. 2-4 dage før afrejse, for at være gældende. Ingen vaccinationer er påkrævet, men vi anbefaler vores gæster at rådføre sig med sin læge vedrørende evt. vaccinationer. Drikkevand fra hanen kan ikke drikkes. Drik altid vand fra flaske eller via opsatte drikkevandsbeholdere på hotellerne.

Vigtigt huskeråd er en god håndhygiejne, begræns brugen af klimaanlæg og undgå iskolde drikkevarer i varmen. 

 

Apotek/Læge/Sygehus

Apotek findes i centrum 

Læge er tilknyttet til hvert hotel. Kontakt receptionen hvis du behøver en læge.

Sygehus findes i centrum.

Husk at gemme alle kvitteringer for apotek, sygehus og lægebesøg da disse udgifter i mange tilfælde kan blive dækket af privat rejseforsikring.

 

Påklædning

Egypten er et muslimsk land og egypterne går som regel meget konservativt klædt. På hotellene kan man klæde sig som i hvilket som helst ferieland.

Topløs badning er ikke muligt.

Shopping

Der er gode shoppingmuligheder for både guld, sølv, vandpiber, parfume, krydderier, tæpper og bomuld.

Det er nødvendigt at handle om prisen. Et godt huskeråd er at tage 50% af hvad en sælger ligger ud med, og eventuelt ligge lidt til, så der er noget at handle om. Betal aldrig den første udbudte pris på en vare.

Det er dog ikke muligt at handle om prisen på hotellerne, i supermarkederne eller på internationale kæderestauranter.

Fredag er helligdag og nogle butikker kan være lukkede ved eftermiddagstid.

 

Prisniveau

Lavt prisniveau på restauranter med en gennemsnitspris på ca 100,- pr. person for middag med drikke til.

Lavt prisniveau på taxi gennemsnitsprisen er 40,- afhængig af afstanden 

Lavt prisniveau på lokalt øl og vin, importerede drikkevarer er dyre.

 

 

Restauranter& udendørs servering

Her findes et udvalg af restauranter i centrum deriblandt mange lokale spisesteder og internationale spisesteder og barer.

De bedste restauranter er som oftest i tilknytning til de større hoteller, som du kan få informationer om i skranken på hotellet. En god huskeregel er at pris og kvalitet altid hænger sammen.

Læs mere