Rejse fakta

Gode praktiske informationer til rejsen

Flyvetider/tidsforskel

5 timers flyvning.

Egypten er 1 time foran os i Norge. En times tidsforskel.

 

Overførsel

Transfer koster 200 NOK pr. person og dækker bustransport til/fra hotellet. Transfer skal købes sammen med rejsen. Turen går med bus til/fra hotellet og lufthavnen. Du skal påregne minimum en halv times transport hver vej.

 

Antal indbyggere/Areal

Om. 73.000 indbyggere. (2022)

Sharm el Sheikh ligger ved Det Røde Hav på den sydlige spids af Sinai-halvøen og består af områderne Nabq, Sharks Bay med Ras Nasrani, Naama Bay og Hadaba med Ras Um Sid. Naama Bay er centrum af området.

Hovedsproget er arabisk, men engelsk tales meget.

 

Klima

Sol med meget lav luftfugtighed.

Fra april til oktober ligger temperaturen mellem 20 og 37 °C.

Fra november til marts er temperaturen mellem 13 og 26 °C.

Temperaturforskellen mellem dag og nat er op til 10 °C.

 

Byer/strande

Oprindeligt var Sharm El Sheikh en lille landsby, hvor beduinbefolkningen levede af fiskeri og kameldrift. På få år er stedet blevet et af verdens smukkeste feriesteder. Centrum er Naama Bay, og du kan også besøge det gamle marked i Sharm el Sheikhs gamle bydel.

 

Der er smukke strande, brede strande i centrum og mindre strande med badebroer ved de bedste snorkelområder. Der er fantastisk mange muligheder for at kunne snorkle og dykke.

Alle hoteller har private strandområder for hotellets gæster.

Det er forbudt at røre ved koraller eller at tage koraller med hjem fra landet.

 

Transport

Gode ​​bus- og taxaforbindelser. Aftal priser på forhånd.

Flere hoteller tilbyder bustransport mellem hotellet og byens centrum.

Kontakt hotellets reception for tider og priser.

 

Valuta/Betaling/Tip

Hæveautomater og vekselkontorer findes på mange af hotellerne og i byens centrum.

Valutaen i Egypten er det egyptiske pund. Valutakode EGP. 100 egyptiske pund er ca. 20-25 kr.

Hvis du bruger pengeautomaterne, vil du kun kunne hæve EGP.

EGP, EUR og USD kan bruges.

Der er kun en begrænset mulighed for at betale med kreditkort.

 

Tips

Drikkepenge er frivilligt, men normalt gives ca. 10% på restauranter og 20-30 EGP for hotellets rengøringspersonale 2-3 gange om ugen.

Andre drikkepenge til hotellet leveres normalt til receptionen ved afrejse ved at lægge beløbet i en kuvert til hver person.

 

 Vores Guide Taha, på besøg ved pyramiderne. Læs mere om dette under udflugter. 

 

Visum for indrejse

Hvis du rejser til Sharm El Sheikh og kun har ophold på Sinai-halvøen, og ikke planlægger at rejse ud af Sinai-halvøen, er visummet gratis og udstedes i ankomstterminalen og paskontrollen. Gratis i 15 dage. Hvis du rejser til Sharm El Sheikh og skal rejse videre fra byen og Sinai-halvøen, skal du have visum fra starten. Prisen er 30 US dollars per person, og betales kontant ved visumskranken i ankomstterminalen.

Mobildækning

De fleste steder har man god mobildækning. Husk at slukke for mobildata, da det er usædvanligt dyrt.

 

Klage/Klager

Hvis du i løbet af ferien oplever, at noget ikke lever op til dine forventninger, så fortæl hurtigt rejselederen på destinationen, i stedet for at vente til du kommer hjem. Der er ingen grund til at ødelægge din ferie med fejl og mangler, der kan rettes med det samme.

Hvis du ikke kontakter vores medarbejdere og håndterer eventuelle fejl og mangler på destinationen, eller gør opmærksom på fejl og mangler, kan en klage og en evt. kompensation vil blive afvist i henhold til gældende regler for deltagelse i pakkerejser punkt. 26.

 

Internettet

Der er flere internetcaféer i byens centrum.

Mange af hotellerne giver også adgang til internettet til en lidt højere pris. Kvaliteten af ​​internettet kan variere og er nogle gange ikke særlig god. Ved køb af internet køber du én forbindelse per person, og priserne kan variere afhængigt af hotellet.

 

Hygiejne/vaccinationer

Hoteller og restauranter har gode hygiejniske forhold.

Du kan dog have problemer med din mave, da Egyptens bakterieflora er anderledes.

Der kræves ingen vaccinationer, men vi anbefaler vores gæster at konsultere deres læge vedrørende mulige vaccinationer.

Postevand er ikke drikkeligt.

Vigtige forholdsregler er at bruge god håndhygiejne, begrænse brugen af ​​aircondition og undgå at drikke iskolde drikke i varmen.

Apotek/læge/hospital Apoteket ligger i bymidten.

Der er en læge tilknyttet hvert hotel, skulle du have brug for lægehjælp skal du kontakte receptionen.

Hospitalet ligger i byens centrum.

 

Kjole

Egypten er et muslimsk land, og egypterne klæder sig normalt konservativt.

På hotellerne kan du klæde dig som i ethvert andet ferieland.

Topløs solbadning og svømning er ikke normalt

 

Shopping

Prisniveauet er bestemt stadig rimeligt for skandinaviske turister. Især hvis du ikke vil lade dig afskrække af den første pris, en sælger præsenterer.
Som regel vil du kunne "forhandle" prisen ned til en tredjedel, eller mindst halvdelen, af sælgers første prisforslag. Og det er et forslag. Sælgeren forventer heller ikke at få den første pris, han hæver.
Der er gode muligheder for at købe guld, sølv, papyrus, vandpiber, parfume, krydderier, tæpper og bomuld.
Fredag ​​er en helligdag, og nogle butikker kan være lukket i løbet af dagen.

 

Sharm el Sheikh har et godt udvalg af restauranter i centrum af hovedbyen Naama Bay, mange lokale spisesteder og internationale kæder. De bedste restauranter er normalt knyttet til de store hoteller. Særligt gode restauranter på Hyatt Regency og Mövenpick hotellerne. Kontakt receptionen på dit hotel om bordbestilling.
Typiske internationale kæderestauranter og cafeer som McDonalds, PizzaHut, KFC og Starbucks findes både i centrum og ved det åbne indkøbscenter Il Mercado, som ligger ca. 10 minutter med taxa fra Naama Bay.

 

Mange hoteller kan bookes med All Inclusive. Ved reservation af All Inclusive er mad og drikke inkluderet på hotellet. Du kan også vælge kun morgenmad eller halvpension eller helpension på flere hoteller.
Sharm el Sheikh har et aktivt aften- og natteliv, uden at det på nogen måde er til gene for dem, der vil spise i byens restauranter eller shoppe i de mange sjove butikker. Store steder som Hard Rock Café, Pacha og Little Buddha er normalt fyldt med mennesker omkring midnat og om torsdagen,
som regnes for lørdag i Sharm el Sheikh, er der normalt besøg af en kendt DJ eller andre begivenheder. Der er også flere mere rolige pubber og barer, især Camel Bar i centrum af byen er et populært sted.

Andre tips på hotellet gives normalt ved at efterlade en kuvert med det ønskede beløb pr. person. Person i receptionen ved afrejse.

Læs mere