Seværdigheder i Sharm el Sheikh

Oplev fantastiske Sharm el Sheikh

 

 

Solopgangstur med en vandretur til Sinai-bjerget

Beliggende dybt i den sydlige Sinai-ørken er det berømte Mount Sinai (også Mount Moussa eller Japel Moussa). Mange forskere mener, at dette er det bibelske Sinai-bjerg, hvor Gud i Det Gamle Testamente overleverede de ti bud til Moses.

Som du måske forventer, er dette et meget helligt bjerg og er vigtigt for alle Abrahams trosretninger, inklusive islam, jødedom og kristendom.

Selvom du ikke er religiøs, er en af ​​de bedste ting at gøre i Sharm el Sheikh at bestige Sinai-bjerget på en solopgangstur! Dette var en af ​​mine foretrukne rejseoplevelser i Sinai, og jeg vil anbefale det til nogen!

Bestil din reise til Sharm el Sheikh her 

 

Dykning i Sharm El Sheikh

Langt den mest populære aktivitet og hovedårsagen til, at folk besøger Sharm el Sheikh, er dens utrolige dykkersteder.

På grund af sin vidtstrakte beliggenhed på den sydligste spids af Sinai-halvøen er dykkerstederne omkring Sharm usædvanligt gode. Hovedårsagen er, at dette er det punkt, hvor Det Røde Hav deler sig i to bugter, Aqaba-bugten og Suez-bugten.

Som et resultat får koralrevene i denne region rigelige næringsstoffer, hvilket skaber sunde og blomstrende marine økosystemer.

Nogle af de bedste dykkersteder inkluderer:

Yolanda og Shark Reef, (Ras Mohammad Marine Park) - bedste sted for store pelagiske fisk, stimefisk og hajer
Tiranstrædet - fire steder inklusive Gordon, Thomas, Woodhouse og Jackson rev. Fantastisk til sunde koraller, store skoler, hajer og manta rokker.
Temple - lokalt dykkersted med et fantastisk højdepunkt med masser af koraller og havliv.
Ras Nasrani - et lokalt dykkersted med en vidunderlig koralhave.
For ikke at nævne, Sharm har også nogle af verdens bedste vragdyk, inklusive SS. Thistlegorm-vraget og Dunraven-vraget fra 1876.

Bestil din rejse til Sharm el Sheikh her 

 

Sejltur til Ras Mohammed National Park

Ras Mohammad er Egyptens førende dykkested for marine liv. Dette er et 480 km² (185 mi²) naturreservat og beskyttet område. Området rummer noget af det rigeste biologiske mangfold i Det Røde Hav.

Rejsende, der besøger Sharm el Sheikh, har mulighed for at besøge dette undervandsparadis på en dykker- eller snorkeltur. Hvis tiden tillader det på din rejse, anbefaler vi også at tjekke Shark Observatory-klippetoppen ud, som byder på en fremragende udsigt over begge sider af Det Røde Hav.

For dykkere anbefaler vi kraftigt at prøve at komme ud til Shark Reef og Yolanda Beach på den sydlige kant af Ras Mohammed. Dette er langt det bedste dykkersted og punktet, hvor vandet i Aqaba-bugten og Suez-bugten mødes.

Bestil din rejse til Sharm el Sheikh her

 

Saint Catherine's Monastery

Ved foden af ​​Sinai-bjerget ligger et af verdens ældste fungerende klostre, St. Katarinas kloster.

Dette er et smukt religiøst sted og er absolut et af de bedste steder at besøge fra Sharm el Sheikh. Ikke alene er klostret i sig selv imponerende, men skattene indeni er bestemt værd at se.

Som eksempler kan nævnes f.eks. skrifter og sider fra Codex Sinaiticus og den syriske Sinaiticus, nogle af de ældste bibelske tekster fundet til dato samt en stor samling af kristne ikoner. Derudover hævder mange, at den direkte efterkommer af den bibelske Burning Bush vokser i haven.

Heldigvis besøger besøgende normalt Saint Catherine's Monastery efter solopgangsturen til Mount Sinai (link ovenfor). Som et resultat kan du slå to Sharm el Sheikh-attraktioner af med et smæk!

Bestil din rejse til Sharm el Sheikh her

 

Moskeen i Hadaba

Tag på en udforskningstur til den ikoniske Al Mustafa-moske i Hadaba i Sharm el Sheikh og oplev byen på samme tid. Beliggende centralt i byen er denne smukke moske omgivet af et mylder af indkøbsmuligheder, restauranter og små lokale attraktioner, hvilket gør det til et ideelt sted at shoppe, især på det gamle marked.

Mens du beundrer moskeens arkitektoniske skønhed og åndelige atmosfære, kan du også nyde de mange faciliteter i området. Gå på opdagelse i de lokale butikker, der sælger alt fra souvenirs til håndværk og kunst. Det gamle marked frister med et væld af farverige varer, der spænder fra traditionelle tekstiler og smykker til keramik og antikviteter.

Bestil din rejse til Sharm el Sheikh her 

 

Solnedgang på et tag eller plateau i Naama Bay

Efter en lang dag med dykning, snorkling eller udforskning af alle de fantastiske attraktioner i Sharm el Sheikh, er en af ​​de bedste ting at gøre at slappe af og drikke en kold Sakara på toppen af ​​en tagterrasse.

Et af de bedste steder at gøre det er på Camel Bar & Rooftop, der ligger i Naama Bay.

Herfra får du en fantastisk 360-graders udsigt, inklusive palmerne ved Det Røde Havs kyster og solnedgangen bag Sinai-bjergene.

Bestil din rejse til Sharm el Sheikh her