Hemsedal

I en årrække har Hemsedal været et yndet rejsemål for danskere om vinteren. Her er det skiudstyret der fylder i bagagen.  Nu har Amisol glæden af at vise dig dette område med det vilde, naturskønne og smukke dalområde om sommeren. 

 

Efter at du måske har tilbragt et par døgn i hovedstaden Oslo, går turen videre til «De Skandinaviske Alper» - Hemsedal. Vejen går i begyndelsen gennem åbent jordbrugsområde til du kommer til Hallingdal hvor bjegene rykker stadig nærmere og nærmere. Kører du i egen bil, anbefales der et stop undervejs langs Krøderenvassdraget, hvor du kan bade i det friske ferskvand.

 

Hemsedal ligger kun knap tre timers køretur fra Oslo når du selv kører i egen bil. Du kan også rejse fra Oslo til Hemsedal let med toget til Gol og derfra i bus videre.

 

Hemsedal er også indgangsporten til vestlandske fjorde og natur, læs mer>>

 

I den lille bygd, Hemsedal, bliver du taget godt imod af et frodig bjerglandskab og et af Norges bedste områder for skiløb og fluefiskeri. 

 

Om sommeren er Hemsila en god fluefiske elv, mens den frodige og varierede natur er et godt udgangspunkt for vandrere, klatrere, ryttere og cyklister. En stolelift kan tage cyklen med op i fjældet til 1100 meters højde, og ned igen kan du vælge at køre i let terræn eller bratte stier ned ad fjeldet. 

 

Rjukandefossen er en imponerende og kraftfuld dobbelt sporret vandfald med 18 meters fald ned igenem en trang slugt. I Hemsedal finder du også Hydalen, et bestykket landskabsområde med speciel og rig founa. Her kan du få store naturoplevelser både på cykel og til fods. På Ulsåkstølen kan du opleve sæterlivet i den flotte højfjeldsnatur, under den mægte Skorgshorn som tordner op i 1728 meter over havet. 

 

Hemsedal har overnatning i alle kategorier, fra gode hoteller til hytteudlejning og camping, og det er let komme dertil med offentlig transport. Selve bygden Hemsedal huser flere butikker og byder på en bred vifte af spisesteder og restauranter, cafeer og barer. Her er menuer for de flestes ganer, samt god og lokal mad. Efter en dag på løjperne kan du svinge fx. om vinteren inden om after-ski eller danse til de cooleste DJ´s på en af Hemsedals natklubber.

Læs mere

Hotel

Fýri Resort Hemsedal

Fýri Resort Hemsedal


Hemsedal - Norge
På forespørgsel

Et sted hvor natur og oplevelser er målet og hotellet er et fristed for hvile og velvære.

Mer info>>Send forespørgsel
Saga Apartments

Saga Apartments


Hemsedal - Norge
På forespørgsel

Lejligheder med 3 og 4 soveværelser i centrum. Stor plass i stue med kjøkken og sitteplasser.

Mer info>>Send forespørgsel
Hemsedal Cafe Skiers Lodge

Hemsedal Cafe Skiers Lodge


Hemsedal - Norge
På forespørgsel

Lejligheder med 2 soveværelser i centrum over Hemsedal Cafe. Køkken og stue med spiseplads.

Mer info>>Send forespørgsel
Skarsnuten Hotel

Skarsnuten Hotel


Hemsedal - Norge
fra1.195,-,-

Her får du den bedste udsigten over fjeldene og dalen. Bo lige i de flotte oplevelser i naturen.

Mer info>>
Fausko Gjestegård

Fausko Gjestegård


Hemsedal - Norge
fra 3.725,-,-

Økologisk gårdferie på Fausko Skysstasjon hvor du bor og lever i et tradisjonsrikt miljø.

Mer info>>
Skogstad Hotell

Skogstad Hotell


Hemsedal - Norge
fra3.725,-,-

Hotel med central beliggenhed i Hemsedal. Restaurant og gjesterom til par og familie.

Mer info>>

Klatreparken - «Høj og Lav»

Her kan du få en sjov dag i trætoppene, hvor du kan vælge forskelige løjper med forskellige sværdhedsgrader, fra orange til rød ( sværeste. Parken byder på løjper med i alt 59 elementer. 7 zip lines giver dig luftige turer og sug i maven. Denne aktiviteten passer til hele familien (Obs her her nogle højde- og vægtbegrænsninger).Nok 185/320/380 NOK afhængig af alder og højde.

 

Via - Ferrata

Via Ferrata betyder jernvej på italiensk og er enkelt fortalt klatreruter som går igennem bratte forhindringer i et stejlt terræn. Erfarne guider taget dig trygt og sikkert op ad den stejle fjældside og langs med smalle bjerghylder. Den tilrettelagte klatrerute fører dig helt til tops på Røggjin, hvor du belønnes med en storslået udsigt. I prisen indgår guide og nødvendigt klatreudstyr.750 NOK (inkl. udstyr).

 

Elvesnorkling

Oplev elvens spændende verden! Udstyret med våddragt, flydevest og snorkeludstyr bliver du guidet af en lokalkendt på en tur ned ad Hemsila, livsnerven i Hemsedal. Her er det godt med liv og facinerende undervandsvegetation. Er du riktig heldig kan du få mulighed for at opleve og se ørreden i sit rette element. Elvesnorkling i Hemsila er en anderledes og særlig aktivitet. Føl suget i maven når du bodysurfer nedover elven. Vi holder os i de rolige dele af elven. Oplevelsen kræver ingen erfaring, kun eventyrlyst. Aldersgrænse 12 år.850,- NOK (inkl. udstyr). 

 

Ridning – ½ dag

Haugen Gård ligger ved foden af majestætiske Skogshorn (1728 moh). På denne halvdagstur mødes vi på gården kl 11:00  Her hilser du på din turmakker, og bliver indtroduceret og forberedt til turen. Selve rideturen tager ca to timer og foregår i fantastiske omgivelser. Medbring gerne lidt mad og drikke til turen undervejs. Vi er tilbage på gården ca kl. 14:00.

Turen passer til personer som er over 10 år. Er dit barn er under 10 år, må det vurderes om er er ok at deltage, hvis personen har erfaring med at ride på heste.  850,- NOK

 

Barneridning

Deltager du på Haugen gård ved Skogshorn, vil du opleve en besæting af venlige og omgangsrige heste og ponyer som her der.
Børnene strigler og plejer hestene, samt sadler dem op. Børn sidder på en pony, mens en voksen trækken den en runde på ca. 30 min i det smukke landskab ved gården. Dette er en fantastisk oplevelse, hvor de små får en fornemmelse af ridning, og de voksne kan deltage i en dejlig tur i området. 450 NOK

 

Leje af kano – 24 timer

Du har kanoen fra kl 10.30 den dag du har bestilt og den skal leveres retur inden kl. 10.30 dagen efter. Ved booking samme dag, så tag kontakt med Høyt& Lavt Klatrepark i Hemsedal centrum, tlf +47 942 14 111. Kanoene ligger ved Vandet. Vandet er et herligt fjældvand som løber op mod  Lykkja/Ulsåkstølen. Vandet har flere små øer og andre steder man kan gå i land, og det er muligt at padle på en spændende sidekanal til nabovandet, Grytevatnet. Her er der ofte god badetemperatur. Her er også en god udsigt mod Skogshødn og Nibbi. 490,- NOK

 

Mountain cart

Mountain Cart er som en forvokset trehjulcykkel uden pedaler, men med gode bremser på begge håndtag så det er nemt at styre farten nedad bakken. Dette er en sjov aktivitet som passer til alle aldre, børn som ikke er høje nok til at køre selv, kan sidde bag på en voksen. Detr er et højdekrav på 140 cm, det for at kunne ned hvor man hviler fødderne under kørslen. 450,- NOK  (inkl. lifkort).

Læs mere

Aktiviteter

gårdsferie

vestlandske fjorder