BAGAGEREGLER

Der er fælles regler for bagage på vores samarbejdende flyselskaber. 

Airseven, SAS og de Egyptiske flyselskaber.
Det er tilladt at medbringe 5 kg håndbagage. Der kan tilkøbes indchecket kuffert á 20 kg. Håndbagagen må ikke være større end 55x40x23 cm.    Håndbagage med Fly Egypt må ikke være større end 45x35x20 cm.

Børn under 2 år må medbringe 10 kg håndbagage.

Børn under 2 år må medbringe 10 kg. alm. bagage med SAS Scandinavian Airlines

Børn under 2 år må medbringe 10 kg. alm. bagage med Fly Egypt.

Klapvogn/barnevogn
Klapvogn transporteres gratis som bagage hvis du rejser med børn under 2 år. Vi anbefaler at pakke disse i beskyttende emballage. Skade på disse erstattes kun af forsikringsselskaber, såfremt bagagen har været pakket i en taske fra Airshells - læs mere her.

Barnevogn med medbringes mod et gebyr på 300 DKK. tur/retur.    

Bagageregler generelt
Alle skarpe og spidse genstande skal pakkes i kufferten, der skal i lastrummet. Ifølge gældende EU-regler er der restriktioner for, hvad man må medbringe i håndbagagen. Det er kun tilladt at medbringe væske og væskelignende substanser i mini-beholdere, der hver maksimalt må rumme 100 mililiter. Der må gerne medbringes mere end én mini-beholder, men så skal disse pakkes ned i en gennemsigtig, genlukkelig plastikpose, der højest må rumme én liter. Der må kun medbringes én plastikpose pr. rejsende.

Forsinket, bortkommen, eller beskadiget bagage
Såfremt det mod forventning skulle ske, at bagagen beskadiges, forsinkes, eller bortkommer, skal der i ankomsthallen laves en skadesanmeldelse (PIR-rapport). Denne skal laves, inden lufthavnen forlades for at sikre retten til evt. senere erstatning. På rejsemålet er Amisol Travels guider behjælpelige med skadesanmeldelsen, mens du i de danske lufthavne skal rette henvendelse til lufthavnspersonalet.

I kastrup lufthavn skal du Kontakte Aviator for rejse med Airseven, SAS for rejser med SAS og Billund lufthavn skal du kontakte deres kontor ved bagage. 
Skadesanmeldelsen (PIR-rapporten) kan enten sendes til flyselskabet eller til dit forsikringsselskab, såfremt du har tegnet en rejseforsikring. Flyselskabets erstatning er begrænset, en rejseforsikring kan derfor ofte være fordelagtig og medføre erstatning allerede på rejsemålet.

Du skal have lavet en rapport (pir rapport) i lufthavnn hvis din baggage er gået i stykker eller mangler. Går du ud fra lufthavnens område uden en rapport, så mister du retten til en evt kompensation, samt det besværliggør processen i at finde evt. mistet bagage.  

Amisol Travel må ikke hente og bringe bortkommet og tilbageleveret bagage i lufthavnen, da denne skal hentes af ejeren af kufferten og kvitteres herfor. Vi hjælper så godt vi må og kan iht. de gældende regler i lufthavnen. 

Medicin
Medbringer du medicin på rejsen, kan myndighederne i det land, du rejser til, kræve at du viser dokumentation herfor. For visse typer medicin kræves et såkaldt pillepas. Læs mere om reglerne for at medbringe medicin på rejsen på Udenrigsministeriets hjemmeside. Sørg så vidt muligt altid for at placere dit livsvigtige medicin i håndbagage, så det altid er tilgængeligt, og ikke skulle forsvinde med en bortkommen kuffert. 

Glemt bagage
Har du glemt noget på ferien kan du kontakte os og få hjælp. Læs mere på vores side glemte sager