Norge

Amisol har i en årrække tilbudt rejser til kunder som strækker sig udenfor Danmark.  Her er netop noget dette udvalg vi nu kan tilbyde dig som dansker.  Norge er et kontrasternes land, hvor natur, kultur og folk, spiller sammen, men ændrer sig meget fra nord til syd. Rammebetingelsene som er givet fra naturens side har præget folket og dets kultur.

Vider, rendrift og samere længst oppe i nord. Dramatisk kystnatur med barske fiskelandsbyer langs Nordlandskysten. Et Vestland med dybe fjorde og frugtproduktion, omkranset af dansene fosser og smukke fjelle. I indlandet finder du udstrakte jorder og landbrug og mange af de højeste fjældområder.  Først når du kommer ned til Syd- og Østområderne begynder Norge at ligne Danmark.

Vestlandet

Vestlandet har trange fjorder som skærer sig ind mellem høje fjælde, fosser som kaster sig ud fra høje fjældsider og isbræger aldrig smelter. Spændende arkitektur og mad fremstillet af lokale råvarer forstærker oplevelsen.

 

Nord-Norge

Nord-Norge er den største, men mindst befolkede del af Fastlands-Norge, og dækker mere end en tredjedel av landet. Landsdelen strækker sig fra det idylliske Helgeland i syd til det vilde området omkring Nordkap. 

 

Sørlandet - Norge mod syd

Fra de karakteriske hvide træhuse og sommerlige skærgårdsidyl til Dyreparken og 18-retters menue på Norges første undervandsrestaurant "Under på Lindesnes" - Sørlandet er hele familiens favoritt.

 

Østlandet

Oslos mad, kaffekultur og nye arkitektur vækker international opsigt. Og du kan toppe hovedstadens status som Europæisk miljøhovedstad 2019 ved at udforske resten af Østlandet og bestige nogle af Norges højeste fjælde.

 

Trøndelag - nordlige del af Syd-Norge

Trøndelag er på alle mådet et midtpunkt og et perfekt udgangspunkt for at opleve norsk natur, kultur og historie fra urbane Trondheim til historiske seværdigheder som Røros og Stiklestad.

 

Svalbard

Svalbard ligger i Nordishavet, midtvejs mellem det norske fastlandet og Nordpolen. Her finder du uberørt arktisk vildmark og et unikt dyreliv i kuperede, men skrøbelig omgivelser.

De fleste ankommer til Norge via Oslo, byen ved fjorden. Kong Christian V gade. Byen bar navnet Christiania i 300 år indtil den brændte. Byen blev flyttet og fik navnet Oslo. 

For dig som vil tilbringe nogle dage i Oslo før eller efter oppholdet i Hemsedal, anbefaler vi  «Clarion Hotel The Hub» og «Thon Hotel Opera» eller .«Frogner House» som er leiligheter lige bag slottet. . Alle vores hoteller og lejligheder har central beliggenhed i Oslo med kort afstand til både togstation, Oslobåden og det centrale Oslo.

Oslo har meget at byde på om sommeren, enten du ønsker at nyde folkelivet langs Carl Johan eller på Aker Brygge, kulturlivet ved at besøge Munch museet, Vigelandsparken eller gå i Operaen. Eller hvad med en dagstur ud til en af øerne i Oslofjorden (Oslopasset dækker bådtransporten).

Vi kan anbefale at du køber «Oslopasset» ved ankomst som giver dig gratis kollektivtransport i det centrale Oslo samt gode rabatter på en række indgangsbilletter.

Læs mere