REJSEVEJLEDNING/COVID-19

Opdateret d. 01.12.2021

INDREJSEREGLER TIL EGYPTEN

Der foreligger endnu ikke nogen udmelding fra UM eller sundhedsmyndighederne i kølvandet på WHOs seneste rejsevejledning. De danske myndigheder fraråder således ikke rejser til Egypten. Hverken for vaccinerede eller ikke-vaccinerede. Og hverken for personer over eller under 60. Det indebærer samtidig, at såfremt nogen ønsker at annullere deres rejse, gælder de almindelige afbestillingsvilkår. Som det har været tilfælde med så meget andet under coronaen, kan tingene naturligvis ændres på en senere tidspunkt.

Der er defor ikke indrejseforbud i Egypten. For indrejse i Egypten kræves, at man enten er fuldt vaccineret eller kan fremvise en negativ COVID-19 test (lyn-test kan ikke benyttes).

Er man færdig vaccineret, hvilket man er to uger efter sidste stik, fremviser man sit DK/EU coronapas ved indrejsen. Coronapasset skal være på engelsk og skal være påført en QR kode og skal medbringes i papirform, hvis ikke det er muligt at vise det på telefonen. Kan hentes her https://www.sundhed.dk/borger/min-side/corona/covidpas/

Børn under 6 år er undtaget.

Reglerne om fremvisning af en negativ COVID-19 gælder også for tidligere smittede. Det vil sige, at man ikke kan rejse før man er testet negativ. Krydsvaccinationer accepteres hvis de er registreret samlet på et dokument eller på samme side i Appen.

I flyet eller ved ankomst til Sharm el Sheikh får man udleveret en lille formular, som skal afleveres i paskontrollen. 

INDREJSEREGLER TIL DANMARK

Rejser med coronapas
 
Er du fuldt ud vaccineret og rejser med coronapas og er skandinavisk statsborger, kan du frit rejse retur til Danmark uden yderligere regler.
 
Dansk statsborger Ikke vaccineret og rejser ud på en negativ PCR-test
 
Du kan frit rejse ind i Danmark, uden test fra Egypten. Men opfordres til at blive testet ved ankomst til DK 

Har du et anden nationalitet men er fastboende i Danmark, skal du ikke have en test i Egypten inden hjemrejsen.
Du skal kunne fremvise dokumentation for opholdstilladelse og bopælsdokumentation.
 
Er du ikke vaccineret og ikke dansk statsborger 
 
Så SKAL du få foretaget en PCR test i Egypten inden hjemrejsen, som er negativ og max 24 timer.
 
Rejsen er på eget ansvar, samt at holde sig orienteret om indrejsereglerne til Danmark, så kontakt Dansk indrejsemyndighed på 0045 70206044.
 
Alle som rejser på en PCR test opfordres til at blive testet ved ankomst til Danmark
 
REJSEFORSIKRING

VIGTIGT! Tjek at rejseforsikring dækker i Egypten eller det land du skal til. Ellers anbefaler vi at man kontakter Gouda, som dækker godt også i tilfælde af karantæne/isolation ved coronavirus  https://www.gouda.dk 

Hvis du får besked på at gå i karantæne af lokale myndigheder, skal du som det klare udgangspunkt følge de lokale myndigheders anvisninger.  Du bør også kontakte dit rejse- og forsikringsselskab.
 
PAS / VISUM Husk, at SINAI only visum kun er gratis for dem med Dansk, Skandinavisk eller Europæisk pas og være gyldigt 6 måneder efter hjemrejse-datoen - navne på billetten skal stemme med navnene i passet.

Er dit pas ikke fra europa skal der købes Turist visum (30 US Dollars kontant): Med denne får du adgang til hele Egypten i 15 dage og du skal bruge det, hvis du skal ud af Sharm el Sheikh området f.eks. til Pyramiderne, Cairo, Luxor, Nilen, Jordan, på private udflugter langt ud fra Sharm el Sheikh. Sinai Only visum (Gratis): Sinai Only Visummet tilbydes kun til rejsende til/fra Sharm el Sheikh Lufthavn og gælder i 15 dage. Med dette visum må du kun opholde dig indenfor Sharm el Sheiks bygrænse. Er du i tvivl omkring visumreglerne for øvrige statsborgere, som der ikke er nævnt her, så kontakt den Egyptiske Ambassade i København før afrejse på tlf. tlf. +45 35 43 70 70. Det er eget ansvar at sørge for visum.

 

MUNDBIND/MASKE Man skal bære mundbind/maske både i Kastrup Lufthavn, Cairo Lufthavn og i Sharm el Sheikh lufthavn.

Man skal beholde mundbind/maske på i flyet og det må kun tages af, når man sidder ned og spiser/drikker. Mundbind/masken må først tages af, når man forlader Sharm el Sheikhs lufthavn.

I bussen, taxaer, butikker og på restauranter skal man bære mundbind/maske, undtagen når man spiser/drikker. På hotellerne er det også et krav om mundbind/maske indendørs og alt servicepersonale har det på. Største parten af al servicepersonalet i Sharm el Sheikh er blevet vaccineret.

Hotellerne følger Det Egyptiske Sundhedsministeriets instruktioner under pandemien.

 

Der er åbent for rejser til Sicilien og Kreta
Inden afrejse vil du få tilsendt en mail med sidste opdateret informationer fra landet og evt link til krav om udfyldelse af formulare. 

Andorra er åbnet for salg af skirejser fra medio december 2021 til april 2021 med fly
Inden afrejse vil du få tilsendt en mail med sidste opdateret informationer fra landet og evt link til krav om udfyldelse af formulare. 

------------

OBS! Har du købt KUNFLY billet, er denne ikke refunderbar jf. vores rejsevilkår, og vi henviser dig derfor til at søge refundering hos dit forsikringsselskab. 

-------------

Når du rejser med Amisol Travel, er du altid beskyttet af loven om pakkerejser. Vi er medlem af Den Danske Rejsegarantifond og følger derfor de anvisninger vi får derfra.

Vores telefon 80 401 402 i  øjeblikket kun  åben fra kl. 10.00-14.00 på hverdage. 

 

Venlig hilsen
Amisol Teamet