REJSEVEJLEDNING/COVID-19

Opdateret d. 22.04.2022

 

INDREJSEREGLER TIL EGYPTEN

For indrejse i Egypten kræves, at alle 12 år og over er enten fuldt vaccineret (i besiddelse af et coronapas), eller kan fremvise negativ COVID-19 test.

Ikke vaccineret? Så skal du fremvise en negativ COVID-19 test. Hvis du tager en PCR må den ikke være mere end 72 timer gammel ved afrejse. Hvis du tager en Antigen (lyntest) må den ikke være mere end 48 timer gammel ved afrejse. Er du tidligere smittet vil det sige, at du ikke kan rejse før du er testet negativ.

Er du fuldt vaccineret? Hvilket man er to uger efter stik nummer 2, fremviser man sit DK/EU coronapas ved indrejsen. Der kræves ikke et 3. stik (booster) for indrejse. Coronapasset skal være på engelsk og skal være påført en QR kode og skal medbringes i papirform.

Er du fuldt vaccineret, men har været testet positiv for COVID-19 kan du først rejse når du får dit coronapas tilbage eller kan fremvise negativ PCR eller Antigen test.

Børn under 12 år er undtaget både test og vaccination.

Krydsvaccinationer accepteres hvis de er registreret samlet på et dokument eller på samme side i Appen.

 

På flyet får du en indrejseformular (visumansøgning), denne skal du udfylde og aflevere i paskontrollen ved ankomst til Sharm el Sheikh lufthavn.

NYT: Desuden udleveres en sundhedsformular som ligeledes afleveres ved ankomst sammen med sit coronapas. Den kan ligeledes udfyldes elektronisk på Egypt Airs hjemmeside Visa and Health selv om du ikke rejser med Egypt Air. Det er Egypt Air som modtager dem ved ankomst.


Karantæne- og testregler
Der er ikke regler om karantæne ved ankomst til Egypten.

 

PAS / VISUM til Sharm el Sheikh 
Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejse-datoen.
Jeres navne på billetten skal stemme med navnene i passet.
 
SINAI ONLY visum er gyldigt 15 dage, udleveres ved ankomst til Sharm el Sheikh lufthavn og er gratis for alle med Dansk, Skandinavisk eller Europæisk pas. Med dette visum må du kun opholde dig indenfor Sharm el Sheiks bygrænse.

Turist visum er gyldigt 15 dage og købes for 30 US Dollars kontant ved ankomst til Sharm el Sheikh lufthavn. Med denne får du adgang til hele Egypten og du skal bruge det, hvis du skal ud af Sharm el Sheikh området f.eks. til Pyramiderne, Cairo, Luxor, Nilen, Jordan eller på private udflugter langt ud fra Sharm el Sheikh. 

Er dit pas ikke fra Europa skal der købes Turist visum.

 

Er du i tvivl omkring visumreglerne for øvrige statsborgere, som der ikke er nævnt her, så kontakt den Egyptiske Ambassade i København før afrejse på tlf. tlf. +45 35 43 70 70. Det er eget ansvar at sørge for visum.

 

MUNDBIND/MASKE

Der er fortsat krav om mundbind/maske på alle indendørs steder i Egypten. Altså i fly, egyptiske lufthavne, transferbusser, taxaer, restauranter, butikker, receptioner osv.

I flyet må du tage det af imens du spiser/drikker. 

På hotellerne er det også et krav om mundbind/maske indendørs og alt servicepersonale har det på. Største parten af al servicepersonalet i Sharm el Sheikh er blevet vaccineret.

 

INDREJSEREGLER TIL DANMARK
 
 
 
REJSEFORSIKRING

VIGTIGT! Tjek at rejseforsikring dækker i Egypten eller det land du skal til. Ellers anbefaler vi at man kontakter Gouda, som dækker godt også i tilfælde af karantæne/isolation ved coronavirus  https://www.gouda.dk 

Hvis du får besked på at gå i karantæne af lokale myndigheder, skal du som det klare udgangspunkt følge de lokale myndigheders anvisninger.  Du bør også kontakte dit rejse- og forsikringsselskab.
 

Der er åbent for rejser til Sicilien og Kreta
Inden afrejse vil du få tilsendt en mail med sidste opdateret informationer fra landet og evt link til krav om udfyldelse af formularer. 

 

Andorra skirejse vinter 2022/2023
Inden afrejse vil du få tilsendt en mail med sidste opdateret informationer fra landet og link til krav om udfyldelse af formulare. 

Da vi flyver til Barcelona og derfra kører til Andorra, er du underlagt indrejsekrav til Spanien:

Alle rejsende (undtagen børn under 12 år) skal ved indrejse være i besiddelse af enten et gyldigt coronapas eller en udfyldt indrejseformular (QR SpTH).

Af coronapasset skal det fremgå, om du er færdigvaccineret, tidligere smittet eller testet negativ. 

Færdigvaccination tælles som to vaccinestik indtil 270 dage efter du har modtaget andet stik. Herefter udløber passet og det vil skulle genaktiveres med et tredje vaccinestik. Coronapasset med tre vaccinestik er gyldigt som indrejsedokumentation 14 dage efter du har modtaget tredje vaccinestik. For indeværende udløber et Coronapas med tre vaccinestik ikke.

Tidligere smittede skal kunne fremvise dokumentation for en positiv PCR-test, som er mindst 11 dage og højst 6 måneder gammel. Dette betyder, at man kan rejse på 12. dagen efter positivt testresultat.

Negativ PCR- eller antigentest (kviktest). PCR-testen skal være taget maksimalt 72 timer før indrejse og antigentesten maksimalt 24 timer før indrejse.
Rejsende med gyldigt coronapas skal ikke udfylde den spanske indrejseformular.

Indrejse UDEN gyldigt Coronapas. Rejsende som ikke er i besiddelse af et gyldigt coronapas skal udfylde en elektronisk indrejseformular inden indrejse i Spanien.

Når du har udfyldt indrejseformularen, modtager du en QR-kode, som skal fremvises ved boarding og ved ankomst i lufthavnen. De spanske myndigheder kan kræve, at du fremviser dokumentationen for de oplysninger, du har indtastet i formularen.

Formularen kan udfyldes online tidligst 48 timer før indrejse. Du kan finde formularen her eller via mobilapplikationen SpTH (både til Android og Apple). Det anbefales at udfylde indrejseformularen via hjemmesiden. Der skal udfyldes en formular for hver person – også for børn. 

Oplever du problemer med at udfylde formularen, kan du kontakte de spanske myndigheder med et billede af fejlmeddelelsen til spth@sanidad.gob.es. I mailen bør fremgå, om du benytter dig af SPTH-appen eller hjemmesiden.

------------

OBS! Har du købt KUNFLY billet, er denne ikke refunderbar jf. vores rejsevilkår, og vi henviser dig derfor til at søge refundering hos dit forsikringsselskab. 

-------------

Når du rejser med Amisol Travel, er du altid beskyttet af loven om pakkerejser. Vi er medlem af Den Danske Rejsegarantifond og følger derfor de anvisninger vi får derfra.

Vores telefon 80 401 402 i  øjeblikket kun  åben fra kl. 10.00-14.00 på hverdage. 

 

Venlig hilsen
Amisol Teamet